NavMenu

Raiffeisen banka donirala novac za pet udruženja širom BiH

Izvor: Klix Utorak, 25.12.2018. 08:51
Komentari
Podeli

(Foto: SewCream/shutterstock.com)
Raiffeisen banka povodom novogodišnjih praznika podržala je pet udruženja iznosom od 70.000 KM.

- Istinsko je zadovoljstvo u ovo praznično vrijeme biti u prilici pomoći onima kojima je to zaista potrebno. Vjerujem da će donacije udruženjima u iznosu od 70.000 KM obradovati njihove korisnike, doprinijeti njihovoj ljepšoj svakodnevnici, te biti korisne za njihove buduće aktivnosti. Sve ovo je moguće zbog razumijevanja naših klijenata koji daju punu podršku ovom tradicionalnom i humanom projektu. Uručene donacije smatramo zajedničkim donacijama naših klijenata i nas, te im se iskreno želim zahvaliti na povjerenju koje nam ukazuju kroz svakodnevno poslovanje s nama - izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke.

Povodom Nove godine banka je donirala po 20.000 KM za tri udruženja SOS Dječijem selu Sarajevo, Udruženju Srce za djecu koja boluju od raka, te Udruženju za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim licima Banjaluka.

Dodatno, povodom Katoličkog i Pravoslavnog Božića uručene su donacije od po 5.000 KM JU Edukacijsko rehabilitacijski centar za djecu i mlade sa poteškoćama u razvoju iz Ljubuškog i Centru za porodicu - Kuća Radosti iz Kotor Varoši.

- Koncept društvene odgovornosti predstavlja našu dugoročnu opredjeljenost da doprinosimo održivom razvoju, radeći sa zaposlenicima, lokalnom zajednicom i cjelokupnim društvom na unaprjeđenju kvalitete života. Dio naše strategije održivosti podrazumijeva odgovornost prema zajednici te nastojimo biti uključeni građanin uz aktivno suočavanje sa društvenim izazovima. Svjesni smo da ova udruženja trebaju kontinuiranu podršku kako bi neometano vršila svoje aktivnosti stoga na različite načine nastojimo pomoći njihov rad - rekla je Belma Hadžiomerović, direktorica Marketinga i korporativnih komunikacija i upravljanja održivošću.


Donacije povodom praznika su dugogodišnja praksa u okviru održivog poslovanja Raiffeisen banke. Riječ je o aktivnosti koju banka realizuje umjesto uobičajenog slanja prazničnih čestitki klijentima i poslovnim partnerima.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.