Izvor: biznis.ba | Ponedjeljak, 24.12.2018.| 13:26
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Hemofarm fondacija donirala opremu domovima zdravlja u Donjem Vakufu i Šekovićima

Ilustracija (Foto: JPC-PROD/shutterstock.com)
Donacijama medicinske opreme zdravstvenim ustanovama u Donjem Vakufu i Šekovićima, Hemofarm fondacija realizovala je projekt pomoći opremanja domova zdravlja u izrazito nerazvijenim opštinama u Bosni i Hercegovini.

U okviru ovog projekta, Hemofarm fondacija donirala je 21.500 eura za nabavku EKG aparata, laboratorijske opreme, defibrilatora, aspiratora, te druge medicinske opreme neophodne za svakodnevni rad ustanovama u četiri izrazito nerazvijene opštine - Kneževo, Šekovići, Donji Vakuf i Ključ.

- Zahvalni smo Hemofarm fondaciji na pruženoj pomoći. Naša sredstva su prilično oskudna, a nova medicinska oprema nam je potrebna za nesmetan rad. Baš zato nam ova pomoć mnogo znači, jer smo naš dom zdravlja opremili sa najmodernijim EKG aparatima, aspiratorima, inhalatorima, heliolampom i značajnim količinama potrošnog materijala za stomatološku službu - izjavio je povodom donacije dr Snežan Sokić, načelnik Doma zdravlja Sveti Sava u Šekovićima.

Direktorka Hemofarm fondacije Suzana Đorđević istakla je da su jednake mogućnosti za kvalitetno liječenje, bez obzira na stepen razvijenosti opštine i nivo zdravstvene zaštite, od primarne važnosti.

- U razgovorima sa zaposlenima u ovim domovima zdravlja shvatili smo koliko je ovaj projekat suštinski pomogao radu medicinskih radnika. Domovi zdravlja su prvo utočište za bolesne i baš zato je važno da u njima dobiju kvalitetnu pomoć i njegu. Hemofarm fondacija danas, baš kao i u prethodnih 25 godina, trudi se da bude pravi partner zdravstvenom sistemu i da pokaže iskrenu brigu za zdravlje građana, a ovaj projekat je najbolja potvrda našeg zalaganja - rekla je Đorđević.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.