Izvor: Nezavisne novine | Srijeda, 05.12.2018.| 09:58
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Mlijekoprodukt donirao farmerima nove poljoprivredne mašine

Ilustracija (Foto: bibiphoto/shutterstock.com )
Mlijekoprodukt iz Kozarske Dubice obezbjedilo je pomoć farmerima u vidu poljoprivredne mehanizacije. Farmerima su uručene nove poljoprivredne mašine za spremanje silaže, sjenaže i kvalitetnu duboku obradu zemljišta.

Poljoprivrednici će između sebe moći razmjenjivati mašine, odnosno ustupati ih jedni drugima na korištenje. U 2018. godini projektom je obuhvaćeno 125 porodičnih farmi sa cijelog područja Republike Srpske.

Zvaničnoj podjeli mehanizacije farmerima koja je organizovana u prostorijama Agrokopa u Kobatovcima, prisustvovao je i predsjednik Udruženja poljoprivrednih proizvođača – mljekara Vladimir Usorac, koji je istakao značaj saradnje sa Mlijekoproduktom kao najvećim otkupljivačem mlijeka u BiH.

- Već treću godinu Mlijekoprodukt za svoje kooperante obezbjeđuje besplatno nove mašine. To pokazuje dobru volju ove kompanije da da doprinos u modernizaciji i uvođenju novih tehnologija u proizvodnju, kao i želju da farmeri budu opremljeniji, što svakako daje dobre rezultat - rekao je Usorac.

Iz kompanije Mlijekoprodukt napominju da kontinuirano rade na unapređenju cjelokupog proizvodnog procesa sa ciljem dobijanja što kvalitetnijeg finalnog proizvoda.

- Ovo je jedan u nizu koraka koje mljekara preduzima sa ciljem povećanja kvaliteta otkupne sirovine. Cilj nam je da farmerima omogućimo kvalitetnu pripremu hrane za krave što direktno utiče na kvalitet mlijeka. Farmeri su značajna karika u proizvodnom lancu i zato nastojimo da ulaganjima unaprijedimo njihove uslove rada. Na taj način postižemo da finalni proizvodi koje nudimo našim potrošačima budu napravljeni od najkvalitetnijeg mlijeka sa domaćih farmi. Nastojaćemo da projekat nabavke i modernizacije poljoprivrede mehanizacije nastavimo i u narednom periodu jer smo kao kompanija strateški opredjeljeni za razvoj domaće proizvodnje - poručili su iz Mlijekoprodukta.

U posljednje tri godine ova kompanija obezbijedila je oko 2 mil KM pomoći farmerima.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.