Izvor: Nezavisne novine | Srijeda, 13.09.2017.| 12:56

Banka Intesa daje 28.000 KM za nabavku opreme u domovima za nezbrinutu djecu

(Foto: Oksana Kuzmina/shutterstock.com)
Intesa Sanpaolo Banka BiH, u partnerstvu sa Visom, uspješno je završila kampanju "Inspirirani srcem", koja je imala za cilj prikupljanje sredstava za kupovinu opreme za domove za nezbrinutu djecu u šest gradova širom Bosne i Hercegovine.

Princip kampanje bio je vrlo jednostavan - od 15. juna do 15. jula 2017, za svaku transakciju Visa Inspire karticom, bez obzira na iznos i bez dodatne naknade za klijente, Intesa Sanpaolo Banka donirala je 0,10 KM.

Sredstva prikupljena u iznosu od 28.000 KM utrošena su za nabavku neophodne opreme za JU Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidne djece i omladine Pazarić, JU Dom-porodica Zenica, Dom za djecu bez staranja Tuzla, zatim za Dječiji dom Mostar, kao i za JU Dom Rade Vranješević Banjaluka i Majčino selo Međugorje.

- Ovim putem želimo da se zahvalimo našim klijentima, kao i partneru kompaniji Visa, što je i ovogodišnja humanitarna kampanja "Inspirisani srcem" dala dobre rezultate. Novac smo ovaj put namijenili mladima, koji nemaju svoju porodicu, odnosno imaju većih zdravstvenih problema, ali imaju jednake želje i potrebe kao i svako drugo dijete. Nabavljena oprema će im omogućiti da njihov boravak u domovima bude ugodniji - izjavila je Lejla Dizdarević, direktorica direkcije za PR i marketing komunikacije Intesa Sanpaolo Banke BiH, ističući da Banka bilježi konstantan rast plaćanja Visa Inspire karticom, posebno kada je riječ o bezgotovinskim transakcijama.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.