Izvor: eKapija | Subota, 01.07.2017.| 12:44

UniCredit banka gradi igralište na plaži Abacija u Banjaluci

Ilustracija (Foto: alexkatkov/shutterstock.com)
Zahvaljujući donaciji UniCredit banke od 50.000 KM, grad Banjaluka i njegovi najmlađi stanovnici dobiće novo igralište na plaži Abacija kod Zelenog mosta i obnovljeno postojeće igralište na Bulevaru.

Tim povodom gradonačelnik Igor Radojičić potpisao je ugovor o izgradnji i obnovi kutaka za mališane sa generalnim direktorom Gordanom Peharom i izvršnim direktorom UniCredit banke Borislavom Genovim.

- Zahvaljujem UniCredit banci što je odlučila da podrži grad i pomogne u izgradnji novih dječijih igrališta. Dobićemo jedno novo igralište na plaži Abacija koje nije ljeti samo kupalište već i omiljeno šetalište i ovo igralište će imati priliku da koristi mnogo djece - rekao je Radojičić.

Dodao je da će na drugoj lokacija biti rekonstruisano postojeće igralište na Bulevaru.

- Riječ je o velikom naselju sa mnogo stambenih zgrada sa velikim brojem mališana gdje će rekonstrukcija postojećeg igrališta omogućiti bolje uslove za sprovođenje slobodnog vremena - rekao je Radojičić.

Pehar je rekao da je vrijednost donacije 50.000 KM.

- U isto vrijeme kada je grad započeo akciju izgradnje i rekonstrukcije dječijih igrališta, UniCredit banka je počela projekat mobilnog bankarstva, gdje smo željeli da jedan dio prihoda ostvaren od toga usmjerimo u društvenu zajednicu u kojoj radimo - rekao je Pehar.

Dodao je da će igrališta biti opremljena modernom opremom napravljenom od prirodnih materijala koje će osim zabave pružiti mogućnost razvoja motoričkih vještina.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.