Izvor: Glas Srpske | Petak, 09.06.2017.| 08:41

Hemofarm dio akcije za gradnju dječjih igrališta u Banjaluci

(Foto: I.Vukša)
Kompanija Hemofarm pokloniće djeci i gradu Banjaluka novo igralište, koje će biti izgrađeno u ulici Starine Novaka u Obilićevu.

Tako se ovaj proizvođač lijekova i farmaceutskih proizvoda pridružio Mlijekoproduktu, Mikrofinu, kompaniji Paspalj, Croatia osiguranju i Krajina petrolu.

Gradonačelnik Igor Radojičić i direktor Hemofarma Biljana Marković potpisali su 7. juna ugovor o realizaciji ovog projekta.

- Potpisali smo šest ugovora o donaciji i do sada su izgrađena tri igrališta. Ovim je nastavljena velika akcija izgradnje i rekonstrukcije dječjih igrališta, koju grad sprovodi zajedno sa društveno odgovornim kompanijama - naveo je Radojičić.

Podsjetio je da je grad, kao i u prethodnim slučajevima, obezbijedio zemljište, a kompanija kompletnu opremu. Radojičić je pozvao i druge društveno odgovorne kompanije da se uključe u ovu akciju.

Biljana Marković je rekla da će u izgradnju igrališta biti uloženo 40.000 KM, te da očekuje da će se već idućeg mjeseca mališani moći na njemu igrati.

- Sigurna sam da ne postoji ljepše ulaganje od onog u dječji osmijeh i zbog toga se Hemofarm odazvao pozivu gradonačelnika da učestvuje u ovoj akciji - kazala je Marković.

Dodala je da je društvena odgovornost dio poslovne filozofije Hemofarma, te da će igralište biti izgrađeno u skladu sa savremenim standardima.

- Svjesni smo različitih potreba djece, tako da će se na jednom dijelu ovog igrališta nalaziti i sprave za djecu sa posebnim potrebama - rekla je Marković.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.