NavMenu

Lokalne kompanije finasiraju izgradnju 30 igrališta u Banjaluci

Izvor: Glas Srpske Utorak, 21.02.2017. 10:46
Komentari
Podeli
(Foto: alexkatkov/shutterstock.com)
Grad Banjaluka bi mogao da dobije 30 novih dječijih igrališta u više mjesnih zajednica, čiju bi izgradnju finansirale lokalne kompanije.

Ovo su potvrdili u Gradskoj upravi i objasnili da je gradonačelnik Igor Radojičić inicirao zajednički projekat sa društveno odgovornim firmama iz grada koje su pokazale interesovanje da učestvuju u gradnji igrališta.

- Imamo puno zahtjeva za nove ljuljaške, tobogane, vrtuljke i druge slične sprave. Grad nije u mogućnosti da iz budžeta izdvoji znatnija sredstva za gradnju dječijih igrališta. U ovom projektu obezbijedićemo od 20 do 30 lokacija koje bi putem donacija mogle da budu opremljene spravama za igru - rekao je koordinator za saradnju sa sredstvima informisanja Milenko Šajić.

Dodao je da je u proteklih nekoliko godina na području grada izgrađeno više od 65 dječijih igrališta.

- U njih je uloženo 1.000.000 KM. Uglavnom su pravljena unutar stambenih blokova - istakao je Šajić.


Oprema i dizajn

Milenko Šajić ističe da se za uređenje igrališta koristi oprema savremenog dizajna, živih boja i oblika, anatomski prilagođena djeci.

- Oprema za igrališta je izrađena u kombinaciji sa drvetom, sa skinutim oštrim rubovima. Podloge su izgrađene od zaštitne antitraumatske livene gume. U sklopu igrališta su postavljene klupe, korpe za otpatke, pristupne staze i po potrebi parkovska rasvjeta - kazao je Šajić.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.