Izvor: Nezavisne novine | Petak, 23.12.2016.| 10:01
Izdvojite članak Odštampajte vijest

U Trebinju osnovan Fond solidarnosti - Privrednici izdvajaju 0,5% od ostvarenog prometa

(Foto: Lemon Tree Images/shutterstock.com)
U Trebinju je osnovan Fond solidarnosti u koji će novčana sredstva izdvajati svi privredni subjekti sa područja grada koji su prethodnu poslovnu godinu završili za prometom većim od 50.000 KM.

Odlučeno je da predložena stopa ove naknade bude 0,5% od ostvarenog prometa.

Gradonačelnik Trebinja Luka Petrović rekao je da će se iz Fonda finansirati različita davanja ljudima koji teško žive, borcima koji nemaju nikakvu pomoć, a plaćaju stanarinu, stipendije, subvencije za prevoz.

Iz Fonda solidarnosti koji je juče dobio "zeleno" svjetlo većine odbornika, pomagaće se i sugrađanima kojima su neophodne medicinske usluge van Trebinja, bolja ortopedska pomagala, banjska rehabilitacija.

- Prebacivanjem naslijeđenih socijalnih obaveza budžeta na Fond solidarnosti stvoriće se uslovi da se kapitalni budžetski prihodi, umjesto u potrošnju, kao što je bila dosadašnja praksa, usmjere na kapitalne investicije i razvoj - rekao je Petrović.

On je dodao da se u srijedu sastao sa privrednicima grada, sa kojima je dogovorio da oni daju tri predstavnika u Upravnom odboru Fonda, dok će energetski sektor dati jednog člana. Članovi Upravnog odbora će biti i zamjenik gradonačelnika, direktori Agrarnog fonda i Centra za socijalni rad.Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.