Izvor: Indikator | Srijeda, 14.12.2016.| 14:44
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Adikko banka donirala 15.000 KM Centru Los Rosales

(Foto: Lemon Tree Images/shutterstock.com)
Predstavnici Addiko Bank posjetili su u srijedu Centar za djecu i omladinu s posebnim potrebama Los Rosales te im tom prilikom uručili donaciju vrijednu 15.000 KM.

Donacija će se koristiti za projekt adaptacije kuhinje i nabavku osnovnih profesionalnih kuhinjskih elemenata za potrebe Centra.

– Naša je ideja da osposobimo profesionalnu kuhinju u kojoj bi se pripremali obroci za 137 štićenika, što se trenutno radi u priručnoj kućnoj kuhinji koja je nije prilagođena za naše potrebe – kazala je direktorica Centra Los Rosales Mirna Mezit.

Dodala je kako se drugi dio projekta odnosi na to da kuhinja bude peta radno-rehabilitacijska radionica gdje će štićenici stariji od 18 godina učiti kulinarske vještine.

– Ono što sam danas imala priliku vidjeti u Centru i što sam saznala iz razgovora s direktoricom Mezit me je dodatno učvrstilo u uvjerenju da Los Rosales zaslužuje podršku šire zajednice. U Addico banci veliku podršku posvećujemo donatorskim projektima, a Centar Los Rosales bio je visoko na listi naših prioriteta i sretna sam što imam priliku u ime Addiko banke uručiti donaciju – izjavila je direktorica Addiko banke Sanela Pašić.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.