Izvor: Nezavisne novine | Četvrtak, 08.12.2016.| 15:13
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Addiko Bank donirala novac Dječijem odjeljenju Zavoda Dr Miroslav Zotović

(Foto: focal point/shutterstock.com)
Mario Ivanković, direktor Addiko Bank Banjaluka danas (8. decembar 2016.) je uručio donaciju u vrijednosti 15.000 KM Dječijem odjeljenju Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Dr Miroslav Zotović.

Dječije odjeljenje Zavoda Dr Miroslav Zotović je lider dječije habilitacije i rehabilitacije u regionu. Usluge dijagnostike, te ambulantne i bolničke habilitacije i rehabilitacije, svakodnevno se pružaju za preko 200 pacijenata iz svih dijelova Republike Srpske. U svakom trenutku se na Dječijem odjeljenju nalazi i 20 majki koje aktivno učestvuju u procesu rehabilitacije svojih beba ili male djece.

Dio donacije, u iznosu 10.000 KM, biće iskorišten za rekonstrukciju, adaptaciju i opremanje dotrajale čajne kuhinje, s ciljem stvaranja što prijatnih uslova za boravak i liječenje djece na Dječijem odjeljenju.

Drugi dio doniranih sredstava, u iznosu 5.000 KM, biće iskorišten za nabavku neophodne dodatne opreme za uređenje sobe za Senzornu Integraciju (SI). Nova oprema će omogućiti dodatni kvalitet u sprovođenju terapije senzorne integracije za djecu sa smetnjama u razvoju.

- Addiko banka današnjom donacijom jasno pokazuje da su joj prioriteti na polju društveno-odgovornog djelovanja javne institucije i udruženja građana koje vode računa o dječijoj zdrastvenoj i socijalnoj zaštiti i njihovom vaspitno-obrazovnom razvoju - izjavio je Mario Ivanković, direktor Addiko Bank Banjaluka.

Dodao je da da će i sestrinska Addiko Bank Sarajevo u narednim danima uručiti slične donacije u Sarajevu i Mostaru.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.