Izvor: Glas Srpske | Utorak, 27.09.2016.| 08:56
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Trebinjski Novotex doniraće odjeću Crvenom krstu RS

(Foto: Photographee.eu/shutterstock.com)
Preduzeće Novotex iz Trebinja doniraće Crvenom krstu RS majice, kapute, pantalone, dukseve, čarape, trenerke i haljine koje su proizveli.

Riječ je o preduzeću u kojem je stečaj otvoren 17. februara 2011. godine na zahtjev Poreske uprave RS, a cjelokupnu imovinu Novotexa početkom godine kupila je Vlada RS, koja je odlučila da otpiše dio imovine u korist Crvenog krsta vrijedan 68.901 KM.

Ovaj gest obradovao je generalnog sekretara Crvenog krsta RS Đoku Mihajlovića, koji kaže da je suvišno i govoriti koliko su im donacije potrebne.

- Osim direktne pomoći, Vlada RS je ovom donacijom poslala jasnu poruku i ostalima da ne bacaju i ne zloupotrebljavaju stvari koje im ne trebaju, nego da ih doniraju onima kojima su zaista potrebne - rekao je Mihajlović.

Dodaje da donatora ima, ali nedovoljno ako se uzme u obzir broj korisnika socijalne pomoći i javnih kuhinja.

- Njih je sve više. Hrana nam je najpotrebnija - rekao je Mihajlović.

Kao primjer ustanova koje vode računa o najugroženijim članovima društva naveo je Poresku upravu RS, koja je nedavno uručila donaciju Crvenom krstu. Zahvalan je i lancu trgovina sportske opreme Sport Vision i firmi Novomatic sa sjedištem u Austriji, koji su im takođe uručili donaciju. Knežević entering jedno je od preduzeća koje pomaže onima kojima je to potrebno, a samo prije nekoliko mjeseci doniralo je Gradskoj organizaciji Crvenog krsta Banjaluka laminat za potrebe opremanja prostorija te humanitarne organizacije.

Najviše korisnika Crvenog krsta registrovano je u Banjaluci, Bijeljini i Prijedoru, koji imaju i najveću populaciju u RS. Organizacija Crvenog krsta u RS djeluje u 65 lokalnih zajednica.

Ogrev

U Crvenom krstu RS su apelovali na sve koji mogu da pomognu pred nastupanje hladnijih dana.

- Osim hrane, siromašnim stanovnicima RS potrebna je pomoć dobrih ljudi koji su spremni da im doniraju peći i drva - istakli su u Crvenom krstu.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.