Izvor: eKapija | Utorak, 19.07.2016.| 11:45

Demofest i Metalac donirali posuđe Ugostiteljskoj školi u Banjaluci

Banjalučki Demofest i kompanija Metalac iz Gornjeg Milanovca udružili su snage i uručili novo posuđe Ugostiteljskoj školi u Banjaluci, u sklopu društveno odgovorne akcije pokrenute uoči devetog izdanja najvećeg regionalnog festivala demo bendova.

Naime, srednja škola u kojoj se obrazuju budući profesionalni kuvari već dugo želi da renovira svoju kuhinju, kako bi učenicima bili obezbijeđeni adekvatni uslovi za usavršavanje, ali za nabavku inventara su bila neophodna značajna sredstva. Zbog toga je Demofest pokrenuo akciju u okviru koje je školska kuhinja opremljena najkvalitetnijim posuđem, a mladi kuvari će takođe pripremati hranu za više od 200 učesnika tokom tri dana trajanja festivala, saopštili su organizatori Demofesta.

Uručenje kuhinjskog pribora označilo je i zvanični početak ove akcije, a prema riječima Brankice Janković, direktorice Demofesta, nije bilo dilema oko njenog pokretanja.

- Čim smo saznali da Ugostiteljska škola nema neophodnu opremu, odlučili smo da se obratimo kompaniji Metalac i zajedno im pomognemo. Osim novog posuđa, učenici će dobiti i priliku da predstave svoje vještine, jer će tokom Demofesta upravo oni biti zaduženi za catering učesnika i osoblja festivala. Zahvalni smo kompaniji Metalac na ovoj saradnji i ponosni smo na činjenicu da nastavljamo da otvaramo nova vrata za mlade, nadarene ljude, ne samo iz domena muzike, već i drugih oblasti - kazala je Janković.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.