NavMenu

"Mercy Malaysia" donirao novu medicinsku opremu Domu zdravlja u Doboju

Izvor: eKapija Četvrtak, 28.04.2016. 09:14
Komentari
Podeli
(Foto: Rajko Karišić)
Domu zdravlja u Doboju juče je uručena medicinska oprema vrijednosti 250.000 KM, koja je donacija međunarodne organizacije "Mercy Malaysia", saopšteno je na sajtu Vlade RS.

Rukovodilac Odsjeka za bolničku zdravstvenu zaštitu u Ministarstvu zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Milan Latinović rekao je da je ovo ministarstvo sa međunarodnim organizacijama preduzelo niz aktivnosti u vezi sa pružanjem pomoći na rekonstrukciji i opremanju ove zdravstvene ustanove, od kojih su neke i završene.

Latinović je rekao da resorno ministarstvo obezbijedilo 600.000 KM za sprovođenje projekta opremanja i rekonstrukcije drugog i trećeg sprata Doma zdravlja u Doboju, gdje je smještena porodična medicina.

Radovi će početi krajem maja, a po njihovom završetku Dom zdravlja u Doboju će biti na nivou savremenih zdravstvenih ustanova.


Ambasador Malezije u BiH Datuk Anuar Kasman, koji je prisustvovao ceremoniji primopredaje donacije, izrazio je nadu da će ova medicinska oprema biti od velike pomoći stanovništvu i korisnicima usluga dobojskog Doma zdravlja, koji je oštećen tokom poplave 2014. godine.


Kasman se zahvalio malezijskom humanitarcu Tanu Vinsent Tanu i malezijskoj medijskoj kući "San", koji su inicirali akciju prikupljanja pomoći BiH nakon poplava 2014. godine, a koja je realizovana zahvaljujući organizaciji "Mersi Malezija".

Direktor Doma zdravlja Radoslav Nikolić rekao je da su kompletno opremljene ambulante pedijatrije, Centra za bazičnu rehabilitaciju, Higijensko-epidemiološke službe, te da je nabavljen dio opreme za ginekologiju. ​

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.