Izvor: eKapija | Utorak, 29.12.2015.| 10:12
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Raiffeisen banka donirala novac udruženjima u BiH

Karlheinz Dobnigg
Raiffeisen banka je povodom katoličkog Božića donirala 10.000 KM Udruzi roditelja i prijatelja djece sa posebnim potrebama "Susret" iz Čitluka, a povodom Nove godine u istom iznosu donirana su sredstva Udruženju "Srce za djecu koja boluju od raka" iz Sarajeva, SOS Dječijem selu Sarajevo, te Udruženju za pomoć nedovoljno razvijenim licima iz Banja Luke. Također, Udruženju za pomoć nedovoljno razvijenim licima iz Modriče uručena je donacija od 10.000 KM povodom pravoslavnog Božića.

- Svjesni smo velikog broja ljudi kojima je i najmanja pomoć dobrodošla, a kao društveno odgovorna kompanija, nastojimo svoj uspjeh podijeliti sa zajednicom u kojoj djelujemo, te olakšati svakodnevnicu onima kojima je to najpotrebnije. Iskreno se nadam da će donirana sredstva udruženjima olakšati njihove svakodnevne aktivnosti, te nam je zadovoljstvo što smo u ovo predpraznično vrijeme obradovali one kojima je to najpotrebnije - izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke u Bosni i Hercegovini.

On je dodao da ovakva podrška ne bi bila moguća bez klijenata kojima se ujedno zahvalio na ukazanom povjerenju.

Raiffeisen banka već tradicionalno sredstva namijenjena kupovini i slanju čestitki svojim klijentima i partnerima usmjerava u humanitarne svrhe, odnosno donacije različitim udruženjima čiji su štićenici prije svega djeca, a što je dio strategije održivosti Raiffeisen grupacije. Jedan od stubova ove strategije jeste i biti angažovani građanin u zajednici u kojoj djeluje i aktivni sudionik u suočavanju sa društvenim pitanjima i izazovima.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.