NavMenu

Kompanija "dm" donirala ručne dermoskope Udruženju "Melanoma u BiH"

Izvor: Privredna štampa Četvrtak, 20.08.2015. 14:24
Komentari
Podeli
Kompanija "drogerie markt" ("dm") u toku juna i jula ove godine realizovala je kampanju "Djeca sunca", koja je imala za cilj informisati i educirati javnost o pravilnoj zaštiti kože od štetnog uticaja sunca i o važnosti redovnih dermatoloških pregleda.

U kampanji je učestvovalo 10.084 građana koji su kupovinom dva ili više proizvoda za zaštitu od sunca ostvarili popust od 20% i na taj način dali svoj doprinos donaciji ručnih dermoskopa Udruženju za prevenciju i zaštitu od raka kože "Melanoma u BiH".

- Zahvaljujemo se građanima na učestvovanju u kampanji "Djeca sunca" jer zajedničkim snagama kroz društveno odgovorne projekte ostvarujemo odlične rezultate. Uvjereni smo u to da će ručni dermoskopi biti od velike koristi predstavnicima Udruženja za prevenciju i zaštitu od raka kože "Melanoma u BiH". Na ovaj način svi zajedno dajemo svoj doprinos u borbi protiv kožnih oboljenja i melanoma kože - kazala je Admira Isaković, članica Uprave "dm"-a.

U okviru kampanje "dm" je organizovao i edukativno-zabavne događaje pod nazivom "Sunce, ti i ja" na poznatim kupalištima u Sarajevu, Banja Luci, Tuzli, Neumu i Vitezu. Brojni posjetioci ovih događaja bili su u mogućnosti obaviti besplatan pregled kože i dobiti korisne savjete od dermatologa. Tako je ukupno 706 građana obavilo besplatan pregled kože, a 137 osoba upućeno je na daljne pretrage.


- S obzirom da statistički podaci pokazuju da je u porastu broj oboljelih od melanoma u BiH veoma smo zadovoljni interesom građana za ove događaje, jer nam je to pokazatelj da su svjesni značaja preventivnih pregleda i pravilne zaštite kože, što nam je i cilj ove aktivnosti – dodala je Isaković.

Najmlađi posjetioci događaja "Sunce, ti i ja" u kreativnom kutku su kroz igre i zabavu učili o pravilnoj zaštiti kože od sunca. Veliki interes na događajima izazvala je UV kamera zahvaljujući kojoj su svi zainteresovani otkrili kako im koža zaista izgleda obasjana sunčevim zrakama.

Kompanija "dm" je UV kameru obezbijedila po prvi put u Bosni i Hercegovini s ciljem ukazivanja na važnost upotrebe proizvoda za zaštitu od sunca.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.