NavMenu

Svjetski poštanski savez i UNDP donirali "Poštama Srpske" 40 računara i 5 mopeda

Izvor: Nezavisne novine Četvrtak, 23.04.2015. 14:51
Komentari
Podeli
"Pošte Srpske" predstavile su danas u Banjoj Luci računarsku opremu koju im je Svjetski poštanski savez donirao kao pomoć zbog štete pretrpljene u prošlogodišnjim majskim poplavama.

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić rekao je da su "Pošte Srpske" u prošlogodišnjim majskim poplavama pretrpjele ukupnu štetu od 3,8 mil KM, od čega je šteta na poštanskoj i informatičkoj opremi 810.000 KM.

- "Pošte Srpske" sanirale su mnogo toga, radnici pošta pokazali su veliku solidarnost i radnost u otklanjanju elementarnih nepogoda - rekao je Trninić novinarima nakon što je prisustvovao promociji računarske opreme u "Poštama Srpske".

Trninić je izrazio zahvalnost Svjetskom poštanskom savezu na uručenoj donaciji od 40 računara i pet mopeda za "Pošte Srpske".

Direktor "Pošta Srpske" Jasminka Krivokuća izrazila je zahvalnost Svjetskom poštanskom savezu i UNDP-u BiH na uručenoj donaciji, dodajući da se očekuje još pomoći u računarima i moepdima poplavljenim područjima.

Ona je rekla novinarima da su "Pošte Srpske" veliku štetu pretrpjele na području radnih jedinica Doboj i Bijeljina gdje je 19 objekata znatno oštećeno, a najveće oštećenje bilo je u Doboju.


Krivokuća je dodala da su "Pošte Srpske" iz vlastitih sredstava obnovile objekte koji su pretrpjeli štetu u poplavama, ali da trenutno nemaju novca za adaptaciju objekta "Glavne pošte" u Doboju.

Rukovodilac regionalne kancelarije UNDP-a BiH Goran Vukmir rekao je da je UNDP zadovoljan činjenicom da je pružio tehničku pomoć u realizaciji ove donacije "Poštama Srpske".

Vukmir je rekao da je donacija samo dio male pomoći koju je UNDP BiH implementirao na sanaciji štete od poplava u cijeloj BiH, ističući da će se ovom donacijom podići nivo poštanskih usluga u područjima koja su bila poplavljena.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Energija

Pionirski projekat kompanije MT-Komex BiH - Uskoro kreće izgradnja fotonaponske elektrane u Goraždu

Beogradska kompanija MT-Komex zajedno sa MT‑Komex BH uskoro će početi gradnju svog debitantskog projekta u BiH, fotonaponsku elektranu (FNE) Rešetnica, koja će biti izgrađena u istoimenom mjestu u gradu Goraždu, u Bosansko-podrinjskom kantonu. Izgradnja solarne elektrane u BiH biće odrađena po sistemu "ključ u ruke". Dakle, planiranje i izrada modela elektrane, dopremanje potrebnih materijala, tehnologije i radne snage do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.