NavMenu

Sparkasse bank uručila donaciju Klinici za ginekologiju KC Banja Luka

Izvor: eKapija Srijeda, 31.12.2014. 10:17
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: eKapija)Ilustracija
Sparkasse bank je u sklopu humanitarnog projekta "Jedna kartica, jedan novi osmijeh" Klinici za ginekologiju i akušerstvo Univerzitetske bolnice Kliničkog centra Banja Luka uručila donaciju u iznosu 7.500 KM, prenosi portal "Radio Saraejvo".

Donacije je iskorištena za kupovinu dva fetalna monitora tip "Huntleigh" i jedan fetalni pulsni oksimetar, te za nabavku i bolničke posteljine. U okviru humanitarnog projekta "Jedna kartica, jedan novi osmijeh" koji je počeo 15. novembra 2014. godine, za svaku novoizdanu kreditnu karticu izdvajalo se 50 KM, a za svaku novoizdanu debitnu karticu 10 KM, pri čemu se novac iz fonda direktno uplaćivao porodilištima u BiH.

- Današnjom dodjelom donacije, šeste po redu, porodilištu Univerzitetske bolnice Kliničkog centra Banja Luka smo uspješno okončali humanitarni projekt pomoći porodilištima vrijedan 50.000 KM. Iznimno je dobar osjećaj kada pogledamo iza sebe i vidimo efekt ovog projekta. Naš osnovni cilj kojim smo se vodili tokom humanitarne akcije je bio pomoći pravu budućnost naše zemlje, osiguravajući sigurniji i bezbrižniji početak života bebama i lakši porođaj mamama. Veliko hvala našim klijentima koji su bili jako aktivni i značajno doprinijeli ostvarenju ovog projekta - izjavio je Srđan Travar, direktor filijale Banja Luka Sparkasse bank, prenosi portal Radiosarajevo.ba.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.