NavMenu

"LG Electronics" donirao Mašinskom fakultetu u Banjoj Luci opremu vrijednu 50.000 EUR

Izvor: eKapija Petak, 17.10.2014. 13:57
Komentari
Podeli
"LG Electronics" je juče (16. oktobra 2014.) donirao komercijalni sistem klimatizacije za obuku i istraživanje na Mašinskom fakultetu u Banjoj Luci. Zahvaljujući ovoj donaciji, studenti će imati iskustvo iz prve ruke u radu i učenju na sistemima, sa kojima će se kasnije susretati tokom svog radnog iskustva, te eventualno učestvovati u dizajniranju novih modela u budućnosti, prenosi Buka.com

Sistemi klimatizacije su predstavljeni u četvrtak u Banjoj Luci, na prezentaciji donacije na kojoj su učestvovali prof. dr Darko Knežević, dekan Mašinskog fakulteta Banja Luka, Jae Won Yu, direktor Odjela za klimatizaciju i energetska rješenja "LG Electronics Magyar Kft.", Siniša Trifunović voditelj prodaje "LG electronics" Banja Luka te prof. dr Petar Gvero šef katedre za termotehniku Mašinskog fakulteta u Banjoj Luci.

Gostima su na fakultetu predstavljeni sistemi klimatizacije MULTI V Mini za komercijalne prostore, a koji su postavljeni u laboratoriji Fakulteta, a koje će studenti koristiti za praktične vježbe i testiranja.

- Veoma smo zahvalni kompaniji "LG Electronics" koja je prepoznala važnost obrazovanja mladih inženjera i za njenu pomoć Fakultetu u osiguravanju boljih uslova za rad i studiranje profesora i studenata. Studenti našeg Fakulteta do danas nisu imali priliku učiti iz ovakve blizine na ovim i sličnim sistemima. Nadamo se da će buduće generacije inženjera, obrazovane na našem Fakultetu, raditi sa Kompanijom "LG Electronics" i nastaviti da razvijaju ovako sofisticirane i ekološke sisteme - rekao je prof. dr Darko Knežević, dekan Mašinskog fakulteta u Banjoj Luci.

Kompanija "LG Electronics" je angažovana u obrazovanju inženjera koji rade sa sistemima za klimatizaciju. O ovome svjedoči činjenica da u protekle dvije godine "LG Electronics" daje podršku na nekoliko Mašinskih fakulteta u regionu. Ova korisna saradnja se još više proširila ovom donacijom koja podstiče funkcionalno i praktično obrazovanje budućih inženjera. Studenti će biti u stanju da koriste sisteme klimatizacije za simulaciju, testiranja i mjerenja.


- Naš cilj je pomoći teoretsko i praktično obrazovanje budućih inženjera, posebno u zemljama kao što je Bosna i Hercegovina, te na taj način damo naš doprinos daljem razvoju zemlje. Mi u "LG Electronics" smo davno shvatili da je ulaganje u obrazovanje jedna od najvažnijih stvari u budućem razvoju poslovanaja na ovim prostorima - rekao je Jae Won Yu, direktor Odjela za klimatizaciju i energetska rješenja "LG Electronics Magyar Kft".

Ova donacija je omogućena i uz podršku komanija "Royal Company" iz Bijeljine i "Hit Ing." iz Banja Luke, a koje su osigiurale dostavu i instaliranje opreme, pa su samim tim i aktivni učesnici u ovoj donaciji.

Vrijednost donacije je oko 50.000 EUR., prenio je Buka.com.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Zdravstvo

Šta znače česti ružni snovi

Riječ je o važnom otkriću budući da su loši snovi do sada najprije dovođeni u vezu sa psihičkim stanjima. Parkinsonova bolest, rani znaci otkrivanja i bolje šanse za liječenje su veliki izazov za naučnike, a zahvaljujući istraživačima sa University of Birmingham sada postoje preliminarni dokazi da bi učestali ili svakodnevni loši snovi mogli biti rani znak oboljenja. Važno otkriće: Parkinsonova bolest i učestale noćne more

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.