Izvor: Novosti | Četvrtak, 19.12.2013.| 10:53
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Nedeljko Čubrilović, ministar saobraćaja i veza RS - Uskoro ugovor o gradnji dionice Prnjavor-Banja Luka

Nedeljko Čubrilović (Foto: b)
Prvu dionicu autoputa Banja Luka - Doboj, od Prnjavora do Doboja, gradimo ekspresno, a u narednim danima biće potpisan ugovor za izgradnju druge deonice Prnjavor - Banja Luka. Veoma smo zadovoljni urađenim poslom, a Evropska banka za obnovu i razvoj ocijenila je ovaj projekat najuspešnijim u BiH!

Ovo u intervjuu "Večernjim novostima" naglašava ministar saobraćaja i veza RS, Nedeljko Čubrilović.

- Uspjeli smo da održimo kontinuitet u gradnji autoputeva u RS u uslovima ekonomske krize i to je veliki rezultat. Gradnju sigurno nastavljamo i u narednoj godini - rekao je Čubrilović.

Jeste li zadovoljni dinamikom gradnje na prvoj dionici autoputa?

- Riješena su sva pitanja u vezi sa imovinsko-pravnim odnosima na vrijeme. Gradnja teče planiranom dinamikom. Zaposlen je značajan broj ljudi, jer desetine naših firmi učestvuju u gradnji. Ispoštovani su svi propisi evropskih banaka. Ako sve bude teklo po planu, dionica autoputa Doboj-Prnjavor biće završena 2015, najkasnije 2016. Ako se to desi, biće to rekordna gradnja jednog autoputa u zemlji.

Kada će početi gradnja dionice od Prnjavora do Banja Luke?

- Završena je sva potrebna procedura. Ovih dana trebalo bi da bude potpisan ugovor o gradnji i očekujemo da radovi počnu na proljeće.

Održana je peta zajednička sjednica vlada Srbije i RS. Šta je konkretno dogovoreno u vašem resoru?

- Vlada Srbije daje snažnu podršku infrastrukturnim projektima u RS. U toku je izrada projekta za gradnju mosta na Drini između Bratunca i Ljubovije. Taj most je od izuzetnog značaja za RS i Podrinje, jer će ojačati naše privredne veze. Put u tom dijelu biće skraćen za 100 kilometara, što je veoma značajno za građane i privrednike, s obje strane Drine. Pokrenuli smo inicijativu za izgradnju pristupnih saobraćajnica i zajedničkog graničnog prelaza na našoj strani Drine.

Kakvi su efekti nedavno uvedene avio-linije Beograd - Banja Luka - Beograd?

- Menadžment "Air Serbia"-e ocijenio je veoma uspješnom i održivom ovu liniju. Za prvih 15 dana ostvareno je ukupno 14 letova, prevezena su 552 putnika. Dnevno, na ovoj relaciji prođe oko 40 putnika. Ova avio-linija omogućuje da građani RS, preko beogradskog aerodroma, odu na najznačajnije evropske i svjetske destinacije. Očekujemo unapređenje ove avio-linije i letove za crnogorsko primorje. Avionska veza sa svijetom od nacionalnog je interesa za RS.

Na koji način će Vlada podržati banjolučki aerodrom?

- Za nesmetano funkcionisanje preduzeća "Aerodrom Banja Luka" u narednoj godini obezbijeđeno je 1,9 mil KM. A, ono što je značajno jeste da će avioni kompanije "Air Serbia" letjeti bez dodatnih opterećenja za naš budžet. Mi smo dali saglasnost za oslobađanje aerodromskih taksi u toku naredne godine i na taj način pomažemo održivost ove avionske linije.

"Željeznice RS" suočene su sa milionskim gubicima i drugim problemima u radu. Ima li pomaka u radu ovog preduzeća?

- Uvedena je veća odgovornost i više reda. Raste količina prevezene robe i, uprkos svemu, ostvaruju veoma dobre rezultate. Vlada mora da nastavi da pomaže ovom preduzeću, jer industrija ne može da se razvija bez željeznice. Takođe, ova kompanije uveliko zavisi od privrednih aktivnosti. Ima još problema, od broja radnika i njihove stručne kvalifikacije do dugova. Zahvalni smo Srbiji koja je obezbijedila kredit od 10 mil EUR za nabavku novih i obnovu postojećih vagona. Međutim, potrebno je uložiti stotine miliona evra kako bi željeznice pozitivno poslovale i bile konkurentne.

Kada će da počne naplata putarine na autoputu Banja Luka - Gradiška?

- Naplata putarine je trebalo da počne u ovoj godini, ali se to nije desilo, jer preduzeće "Autoputevi" nije blagovremeno obavilo svoj dio posla. Naplata bi mogla da počne tek za nekoliko mjeseci.

Ima li novih informacija iz Vlade Hrvatske kada je riječ o gradnji mosta na Savi?

- Nema. Hrvatska je usporila taj projekat bez konkretnih obrazloženja. Svakodnevno pokušavamo da sa hrvatskom stranom utvrdimo šta je stvarni razlog zastoja. Mi smo sve uradili, a Hrvati treba da objave tender za gradnju mosta.

Koji će biti najvažniji putni projekti u narednoj godini?

- Osim gradnje autoputa Banja Luka - Doboj, očekujemo da konzorcijum koji čine francuski "Bujik" i austrijski "Štrabag", najkasnije u martu, dostave finansijsku ponudu za izgradnju dijela koridora "Pet ce", koji prolazi kroz teritoriju RS, po modelu javno privatnog partnerstva. Očekujemo i nastavak razgovora sa zainteresovanim kineskim kompanijama u vezi sa planovima gradnje autoputa Banja Luka - Glamoč, prema Jadranskom moru. Planirane su i izrade studija za brze ceste na relacijama Prijedor - Kozarska Dubica, Brčko - Bijeljina i Sarajevo - Višegrad, pa do Šćepan Polja u Crnoj Gori.


(Napomena: tekst je u potpunosti preuzet iz lista "Večernje novosti" od 18. decembra 2013.)


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.