Izvor: eKapija | Subota, 23.11.2013.| 11:44
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Mario Viljačkić, modni dizajner - Biografija

Mario Viljačkić (Foto: b)

Mario Vijačkić, uspješan mladi modni dizajner, rođen je 12. listopada 1989. godine u Varešu. Nakon završetka Opće gimnazije "Ivan Goran Kovačić" u Kiseljaku, 2009. godine upisao je modni dizajn na Tekstilno-tehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, u kolovozu 2013. godine završio je preddiplomski studij i odmah u rujnu upisao diplomski studij modnog dizajna na istom fakultetu.

Mario je u ovih par godina sudjelovao na brojnim izložbama i natjecanjima modnih dizajnera, a iz njegovog CV-ija izdvajaju se: izložba ilustracija u sklopu izložbe Modnog ormara (Zagreb, studeni 2010. i 2011.), te umjetnička kolonija i izložba "Aspekta X2" (Sevnica, Slovenija, kolovoz i rujan 2011.). Bio je finalist natječaja "Triumph inspiration award 2011" u travnju te godine. Iste godine osvaja "Dekanovu nagradu" za izvrstan uspjeh, te nagradu "Mladi avtor 2011" u Sevnici u Sloveniji.

Treba istaknuti da je Mario u lipnju 2011. pobijedio na "Young creative Chevrolet Croatia" natječaju i to u godini kada je "Chevrolet" slavio stogodišnjicu svojeg postojanja. Isti natječaj u svibnju 2012. i lipnju 2013. godine Mariju je donio ulazak u finale.

(Foto: Fashion-incubator.hr)

U veljači 2012. Mario Vijačkić pobijedio je na natjecanju "Od transparenta do modnog dodatka" organiziranog od strane Hrvatskog udruženja likovnih umjetnika Zagreb, a u kolovozu u Sevnicima u Sloveniji imao je svoju samostalnu izložbu pod nazivom "Tragovi".

Mario je radio kao stilist za magazin "Grazia" (cover + editorial).

Najnoviji modni poduhvat Marija Vijačkića je ovomjesečno sudjelovanje na "Portanova Fashion incubatoru" u Osijeku, koja mu je donijela i pozivnicu za najveći modni događaj u Hrvatskoj – Cro a Porter. Inače, kolekcija s kojom se predstavio u Osijeku inspirirana je, kako je Mario rekao u razgovoru za radio "Bobovac", leptirima i njihovim fascinantnim ljuskicama vidljivim tek pod elektronskim mikroskopom, te minimalizmom u slikarstvu.

(Napomena: tekst je u potpunosti preuzet sa sajta "Radio Bobovca" od 22. novembra 2013.)

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.