Izvor: eKapija | Utorak, 20.11.2012.| 09:32
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Emdžad Galijašević, načelnik Općine Bihać - Pred novim izazovima

(Foto: b)

Emdžad Galijašević rođen je 14.03.1969. godine u Kulen Vakufu, Bihać. Osnovnu školu završio je u Kulen Vakufu, a Gimnaziju u Bihaću. Na Veterinarskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, diplomirao je 1999. godine. Postdiplomski studij upisao je 2005. godine na Veterinarskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je magistrirao 2008. godine, a na istom fakultetu prijavio je i doktorsku disertaciju.

U svom dosadašnjem radu, zajedno sa svojim suradnicima, objavio je 11 naučno-istraživačkih radova. Radno iskustvo sticao je u privatnoj porodičnoj firmi, Ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva USK kao stručni suradnik za zdravstvenu zaštitu, a 2004. godine imenovan je za direktora JU "Veterinarski zavod" Bihać. Obnašao je funkciju ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva USK-a.

Na vanrednim lokalnim izborima za načelnika Općine Bihać održanim 2011. godine dobio je značajnu podršku biračkog tijela, a oktobra 2012. godine građani Bihaća svojim glasovima izabrali su ga za prvog čovjeka Bihaća.

Kroz svoj dosadašnji rad pokazao je izuzetne organizatorske sposobnosti kao direktor Veterinarskog zavoda, a kao ministar u Vladi USK-a pobrao je opšte simpatije i pokazao da samo znanje i kompetentnost mogu izvući ovu državu iz krize. Nevladina organizacija CCI proglasila ga je za najboljeg ministra u Federaciji BiH.

Emdžad Galijašević ima svoju viziju boljeg Bihaća, kojom želi ostvariti što bolji ambijent za život svojih sugrađana, te podobno tlo za dolazak investitora, a samim tim i stvaranje novih radnih mjesta. Oženjen je i otac dvoje djece.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.