Izvor: eKapija | Utorak, 30.10.2012.| 09:20
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Enis Šoškić, National Sales Manager kompanije Sony - Novi Vaio laptopi serija E i S

(Foto: b)

Stigla je lijepa vijest za sve ljubitelje IT-a. Sony je najavio dolazak novih Vaio laptopa serije E i S. na bh. tržište. Zvanična promocija je zakazana za 30. oktobar 2012. godine u multiplexu Cinema City, u Sarajevu, a za tu priliku je Sony svojim fanovima pripremio niz ugodnih iznenađenja.

"Ponosni smo obznaniti da je Sony odlučio proširiti svoju ponudu te na tržišta bivše nam države lansirati Sony premium proizvodnu IT kategoriju poznatiju kao Vaio, te sa E i S serijom konkuriše na IT tržištu u BiH. Zanimljivo je da, samo par sati nakon zvaničnog lansiranja od strane Microsoft-a, Sony Vaio je spreman i ponuditi ultimativno iskustvo na svojim uređajima sa preinstaliranim Windows 8 operativnim sistemom", kazao je Enis Šoškić, National Sales Manager kompanije Sony.


Koje su to novine koje nude nove serije Sony Vaio E i S? U čemu je prednost korištenja Sony Vaio laptopa u odnosu na druge?

- Sony Vaio nudi poseban osjećaj zabave radeći stvari koje volimo. Sa svojim wrap-over dizajnom, VAIO čini svakodnevni rad na računaru manje napornim na velikoj Touchpad i backlit tastaturi dok vam Rapid Wake + Eco daju šansu za predahom u trajanju od više dana i ekspresnim ponovnim pokretanjem. Zvuk je takodje impresivan sa ‘xLOUD’ i ClearPhase-om. Ono što S seriju čini posebnom su: udvostručeno trajanje baterije sa dodatnom pljosnatom baterijom, automatski back up vaših podataka svaki put kada ga priključite na docking station i prenosivost u tankom i laganom magnenzijskom kućištu.

Ako bih morao kratko opisati S seriju onda bi to izgledalo ovako:S13 - tanak, lagan i snažan da isporuči očekivano, prekrasno stilizovan notebook koji radi bez punjenja do 14 sati sa opcionom dodatnom pljosnatom baterijom, podržava vašu efikasnost u radu koristeći procesore izuzetne snage i jasne grafike. S15 – Prenosivi računar velikog ekrana koji vas prati na putovanjima kao ultra portable, vidjevši bolje, radeći više na Full HD zaslonu koji oduzima dah. Impresivne su i visoke performanse procesora S15 računara, zapanjujuće hibridne grafike sa moćnim zvučnim karakteristikama.

Kakvu poziciju za Sony Vaio E i S očekujete na bh. tržištu?

- Sony Vaio je premium brand, te ne targetiramo široke narodne mase, već zaljubljenike u posebnost, korisnike koji imaju visoka očekivanja i istančan ukus.

Kompanija Sony će u multiplexu Cinema City u Sarajevu na pretpremijeri filma o James Bondu "Skyfall" organizovati predstavljanje novih Vaio laptopa serija E i S. Da li nam možete otkriti šta je sve Sony pripremio tu noć za posjetitelje?

- Kompanija Sony će samo par sati nakon oficijelnog prestavljanja Windows8 od strane Microsofta u Bosni i Hercegovini, premijerno lansirati Sony Vaio (E i S) u Bosni i Hercegovini, pokazati i šta je bio izbor James Bonda u najnovijem filmskom dostignuću, 23. po redu o Bondu, Skyfall filmu, prezentovati "Sony dnevni boravak" u punom kapacitetu kroz 4screen koncept, te družiti se sa fanovima digitalnih tehnologija na afterparty-ju koji smo pripremili za naše goste iz svijeta show-biza.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.