Izvor: eKapija | Ponedjeljak, 15.10.2012.| 09:42
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Edin Suljagić, dermatovenerolog - Usavršavanje na najpoznatijim evropskim klinikama

(Foto: b)

Doktor Edin Suljagić, vlasnik Dermatološko kozmetičkog centra Farah, rođen je 22.11.1962. godine u Tuzli gdje je završio osnovnu školu i gimnaziju. Medicinski fakultet završio je u Tuzli 1988. godine u redovnom roku sa prosječnom ocjenom 9,31 kao najbolji student generacije. Pripravnički liječnički staž odrađuje u Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli. Dr. Edin Suljagić je upisao postdiplomski studij 1989. godine i u martu 1993. odbranio je magistarski rad pod nazivom "Učestalost i distribucija tumora kože". Specijalizaciju uspješno polaže u martu 1997. i od tada se počinje baviti korektivnom dermatologijom na Odjelu za medicinsku kozmetologiju Klinike za kožne i spolne bolesti UKC-a Tuzla. Tokom specijalizacije više puta boravi na stručnom usavršavanju na najpoznatijim evropskim dermatovenerološkim klinikama.

Doktorsku disertaciju pod nazivom "Uticaj psihičkih faktora na nastanak i tok psoriasis vulgaris" odbranio je 28. maja 1999. Prateći evropske kongrese dermatovenerologa učestvuje na brojnim kongresima (Zagreb, Opatija, Cavtat, Ljubljana, Rogaška Slatina, Ženeva, Minhen, Budimpešta, Pariz, London, Trst, Prag, Firenca, Barcelona, Regensburg, Insbruck....) Dobitnik je brojnih nagrada za najbolje prezentacije. Tokom 2002. boravio je više puta na Klinici za plastičnu hirurgiju i Klinici za kožne i spolne bolesti Kliničko bolničkog centra u Ljubljani na usavršavanju za primjenu botulinusnog toksina (BOTOX) za dermatološke indikacije. Na Katedri za dermatovenerologiju Medicinskog fakulteta u Tuzli biran je 1999. za docenta, a u martu 2010. godine za vanrednog profesora. Profesor je i na katedri za dermatovenerologiju na Visokoj zdravstvenoj školi. Član je federalne Komisije za polaganje specijalističkog ispita iz dermatovenerologije te komisije za odbranu magisterija i doktorske disertacije. Osnivač je i utemeljitelj Dermatološko kozmetičkog centra Farah koji je sa radom počeo 1998.

2001. god. aktivno počinje da se bavi primjenom lasera u dermatologiji. Među prvima u regiji primjenjuje najnovije tehnologije i spoznaje iz područja dermatovenerologije, estetsko – korektivnih zahvata i primjene lasera. Do danas je bio na brojnim usavršavanjima iz oblasti laserske dermatologije u poznatim europskim klinikama u Trstu, Pragu, Roterdamu, te kontinuirano provodi daljnje usavršavanje.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.
Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Testiraj besplatno!
Prijavite se na naš dnevni ekonomski bilten koji će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana.
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.
Testiraj besplatno!
Testiraj besplatno!
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Testiraj besplatno!

Ako ste već korisnik, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE