NavMenu

Mona Muratović, glumica - Zvijezda Magacin Kabarea

Izvor: eKapija Utorak, 09.10.2012. 15:09
Komentari
Podeli

Glumica Mona Muratović rođena je 1982. godine u Sarajevu. Diplomirala je glumu na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu te studirala historiju umjetnosti i komparativnu knjizevnost na Filozofskom fakultetu u Sarajevu.

Članica je Magacina Kabare, kabaretsko teatarske gruea koju su u Sarajevu 2010. godine osnovali etablirani i nadolazeći domaći umjetnici. Udruženju se priključila vrlo brzo nakon osnivanja, gdje je ostvarila niz uloga i angažmana u projektima.

Ostvarila je zapažene uloge u većini domaćih pozorišnih kuća i u nekoliko međunarodnih teatarskih produkcija. U svom dosadanšnjem radu, Mona je sarađivala sa rediteljima: Emirom Kapetanovićem, Aleksandrom Jevđevićem, Damirom Zlatar-Frayem i Dušanom Jovanovićem.

Kao autor i glumica učestvuje u projektu"Muški/ženski-Muške/ženske" neprofitne međunarodne umjetničke i produkcijske platforme Bacači Sjenki. Mona Muratović Igrala je i u filmovima nagrađivanih reditelja: Danisa Tanovića, Alena Drljevića, Damira Janečeka, Nedžada Begovića i Sergia Castellitta.

U svom radu često koristi vještine stečene kroz dugotrajni rad sa djecom, a naročito djecom sa posebnim potrebama i traumama. Jedan je od osnivača i prvih predavača u Malom Magacin Kabareu.

Umjetnost glume produbljuje kroz istraživanje i kombiniranje sa drugim granama umjetnosti, posebno kroz pisanje, muziku, ples i fizički teatar.

Mona redovno pohađa masterklase i workshope kod renomiranih taearskih pedagoga.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Spreman novac za Vidikovac iznad Trebinja, raspisan i tender za izvođača radova

Gostujući u jutarnjem programu Herceg televizije, gradonačelnik Grada Trebinja, Mirko Ćurić govorio je o raznim temama, među kojima su i projekti značajni za ovaj grad. Ćurić je istakao da je u planu izgradnja vidikovca iznad Trebinja, što će sigurno biti turistička atrakcija. Dodao je da turisti iz godine u godinu žele da vide nešto novo, a Grad Trebinje će nastojati da im to i pruži. - Spremna je projektna dokumentacija za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.