NavMenu

Zerina Širbegović, bh. predstavnica na Izboru miss planete Zemlje 2012.: Modeling je moja strast

Izvor: Nezavisne novine Petak, 05.10.2012. 11:12
Komentari
Podeli

Koliko je ova prestižna titula veliko zadovoljstvo i čast, toliko je ujedno i velika odgovornost, jer se na neki način očekuje da opravdam uspjeh naše prošlogodišnje predstavnice, kaže Zerina Širbegović, ovogodišnja bh. predstavnica na Izboru miss planete Zemlje.

Dvadesetjednogodišnjakinja iz Srebrenika trenutno je student četvrte godine Filozofskog fakulteta u Tuzli na Odsjeku za engleski jezik i književnost. Modelingom se bavi već četiri godine i kaže da je to njena velika strast.

Širbegovićeva navodi da je za nju velika čast to što ima priliku da učestvuje na tako prestižnom takmičenju kakav je Izbor za mis planete Zemlje, kao i činjenica da će upoznati djevojke iz cijelog svijeta.

"Osim predivnog druženja, uz veliki trud se nadam da ću uspjeti predstaviti sve potencijale naše države u što boljem svjetlu", rekla je ona.

Ovogodišnja mis planete Zemlja BiH u svijet mode je ušla prije četiri godine radeći za pojedine agencije u našoj državi.

"Jednostavno uživam u ovom poslu i posebno mi je drago što sam dio ovog projekta. Mada, uspjeh i zarada od samog modelinga nisu zadovoljavajući u BiH, posebno kada poredimo s ostalim zemljama u Evropi, a i šire", navodi Širbegovićeva.

Kada je u pitanju svjetski izbor za mis plenete Zemlje, koji će biti održan na Filipinima, bh. predstavnica putuje 4. novembra, a samo finalno veče će biti održano 24. novembra.

"Pošto imam malo više od mjesec dana za pripreme za svjetski izbor, za kratko vrijeme ću morati uložiti puno truda da bi na Filipinima sve izgledalo najbolje moguće. Vježbanje za talent šou i za folklornu tačku kojom se predstavljam noseći našu narodnu nošnju je samo dio onoga čime ću predstaviti našu zemlju tokom boravka na Filipinima", istakla je ona. Kaže da će joj, s obzirom na to da naša zemlja posjeduje ogromne potencijale kada su u pitanju prirodni resursi, biti zadovoljstvo da upozna svijet s ovdašnjom tradicijom, ekologijom i prirodom.

"Ove godine glavna tema takmičenja je "Sustainable energy for all/Alternativna energija". Vjerujem da se mnogo toga ima reći za našu državu što se tiče prirodnih resursa, koji su iskoristivi za obnovljive izvore energije", pojasnila je Širbegovićeva.

Napominje da je jedinstvenost, odnosno činjenica da se osim ljepote očekuje veliki trud i pokazivanje potencijala, od elokvencije, talenta do ljepote i modelinga - ono što ju je podstaklo da se prijavi na ovo takmičenje.

"Sama informacija da je ocjenjivanje trajalo skoro deset mjeseci dokazuje koliko se ovaj izbor razlikuje od svih ostalih. Moram napomenuti da je druženje bilo prelijepo, kako sa djevojkama tako i sa organizatorima", dodala je Širbegovićeva.

Smatra da nije lijepo čuti da osobe koje se bave modelingom govore loše o njemu, ali same činjenice ne dozvoljavaju drugačije.

"Naravno da ima djevojaka koje su jako uspješne u ovoj sferi, ali neki zapaženiji uspjeh su uvijek ostvarivale van granica BiH. U našoj zemlji je to jako nezahvalan posao, mada vjerujem da sam trud i želja čine svoje pa tako i cilj određujemo mi sami", kaže ona.

Za njenu ljepotu zaslužna je i fizička aktivnost, koja joj, kako kaže, pomaže da se i iznutra osjeća dobro.

"Više preferiram trčanje i vožnju biciklom u prirodi, nego odlazak u teretanu. Što se tiče kozmetičkih salona, ne idem tako često, mada s vremena na vrijeme svi treba da obratimo pažnju na njegovanje naše kože i kose i, naravno, ukupnog izgleda", napomenula je Širbegovićeva.

Zaključuje da joj je trenutno najveća želja da uspješno opravda titulu koju je osvojila.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.