NavMenu

Vedran Hadžović, član Središnjeg izbornog povjerenstva BiH - Pravnik

Izvor: eKapija Srijeda, 03.10.2012. 10:30
Komentari
Podeli

Vedran Hadžović, član Središnjeg izobrnog povjerenstva BiH, po zanimanju je diplomirani pravnik. Rođen je rođen 30. 7. 1951. u Jablanici. U Sarajevu je završio II Gimnaziju, diplomirao na Pravnom fakultetu i položio Pravosudni ispit. Od 1977. do 1978. pripravnik u Okružnom javnom tužilaštvu Sarajevo.

Od 1979. do 2005. u Skupštini SR/R BiH, Parlamentu Fedreracije BiH i Parlamentarnoj Skupštini BiH radio kao stručni suradnik, predstojnik Ureda predsjednika Skupštine, tajnik Ustavnog povjerenstva u pet mandata, član Ustavnog i Zakonodavno-pravnog povjerenstva, a od 1998. do 2005. kao tajnik Zajedničke službe Parlamentarne skupštine BiH. U Izborno povjerenstvo BiH izabran u lipnju 2005.

Stručno se bavio ustavnim i zakonodavnim sustavom Bosne i Hercegovine. Bio je član ekspertnih timova za izradu ustava, zakona i drugih akata, između ostalog i Izbornog zakona Bosne i Hercegovine. Objavio je niz radova u stručnim i znanstvenim časopisima i bio glavni i odgovorni urednik neovisnog magazina Republika.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Po treći put raspisan tender za idejno rješenje brze ceste Doboj Istok-Gračanica-Šićki Brod

Autoceste FBiH raspisale su po treći put javni poziv za izradu idejnog rješenja i studije brze ceste Doboj Istok-Gračanica-Šićki Brod. Rok za pružanje usluga je šest mjeseci od dana dostavljanja garancije za uredno izvršenje ugovora, a cijena je ostala 350.000 KM bez PDV-a ili 409.500 sa PDV-om. Prva dva nedavno raspisana tendera su poništena, jedan zbog "dokazivi razlozi koji su izvan kontrole ugovornog organa i koji se nisu mogli

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.