NavMenu

Mato Đaković, urednik i voditelj Teleringa - Poznato ime bh. novinarstva

Izvor: eKapija Subota, 25.08.2012. 07:10
Komentari
Podeli

Mato Đaković, urednik i voditelj emisije "Telering", rođen je 03.04.1961. godine u Živinicama, gdje je završio osnovnu školu i gimnaziju. 1980. Godine upisuje Tehnološki fakultet, odsjek Zaštita na radu u Tuzli, a 1987. godine Pravni fakultet u Sarajevu.

Angažiran u društveno-političkom životu u rodnom gradu, gdje je obavljao razne funkcije. Od svoje petnaeste godine postaje član Rukometnog kluba "Konjuh" Živinice, gdje je igrao za prvu ekipu petnaest godina, a u tri navrata bio član predsjedništva Rukometnog saveza BiH i bio u direktoriju reprezentacije.

Novinarstvom se počeo baviti već 80-ih godina prošlog vijeka pišući za lokallni list "U oktobar", gdje je bio urednik omladinskog kutka. Osnivanjem TV Živinice, obavljao je funkciju urednika, dok je na RTV Tuzla bio prvi urednik i voditelj prvog dnevnika.

Na tuzlanskoj televiziji bio je urednik i direktor, gdje je počeo voditi emisiju "Telering". Tu emisiju, osnivanjem OBN televizije prenosi na istu i počinje sa radom. Značajno je i to da je više puta bio nagrađivan za svoj rad, 2003. godine je dobio povelju od internacionalne lige humanista, a za 2008. Godinu dobio je tri nagrade "TV lice godine" od Maxi Revije u Sarajevu. Bio je pečat Večernjeg lista u Mostaru i dobio titulu "Novinar godine" od Nezavisnih novina u Banjaluci.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.03.2024.  |  Industrija, Zdravstvo

Zdravstveni turizam cvjeta u BiH, ljekari savjetuju oprez

Za razliku od administracije koja za vrijeme praznika slobodne dane provodi s obitelji, privatni liječnici, stomatolozi, kozmetičari, frizeri u BiH imaju pune ruke posla, i to ponajviše zahvaljujući dijaspori. Tako već početkom prvih proljetnih praznika, u vrijeme Uskrsa i Bajrama, mnogi bh. građani koji žive u inozemstvu će se sami ili s obitelji uputiti na tjedan dva u svoju matičnu domovinu ne samo kako bi posjetili rodbinu, već

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.