Izvor: eKapija | Srijeda, 15.08.2012.| 17:05
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Džena Zeničanin, urednica i voditeljica - Vjerna Hayatu

(Foto: b)

Džena Zeničanin rođena je 23. 3. 1974. godine u Sarajevu, gdje je završila osnovnu i srednju školu, a potom i Ekonomski fakultet, Odsjek marketing.

Još 1996. godine Džena dolazi u Hayat TV i počinje raditi u Redakciji jutarnjeg programa. Upravo u toj redakciji stiče prva iskustva, u kojoj kasnije počinje raditi kao voditeljica, da bi od 1997. godine postala i urednica Redakcije jutarnjeg programa. Zahvaljujući svojoj kreativnosti, upornosti i želji za radom i napredovanjem dobija i svoj prvi projekt, emisiju "Žena 21". Nakon toga uslijedili su i drugi projekti, a od 2000. godine bila je urednica Redakcije zabavnog programa i urednica i voditeljica emisije "Nedjeljom popodne".

"Nedjeljom popodne" bio je projekt za koji je posebno vezana, naročito zbog saradnje s kolegom Farukom Čalukom i činjenice da je ta emisija bila jedna od najgledanijih zabavnih emisija.

Godine 2006. Džena je dobila sina Zlatana i nakon porodiljskog odsustva vraća se na posao i počinje raditi na projektu "Ispuni mi želju", koja se emituje četvrtkom u 21:00 h. Njena porodica 23. 3. 2009. postaje bogatija za još jednog člana, kćerkicu Lanu, i nakon porodiljskog odsustva vraća se na posao u drugoj ulozi. Trenutno uređuje i vodi emisiju "Dobar dan svima.

izvor: hayat.ba

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.