NavMenu

Zlatko Berbić, vlasnik Radio Kameleona

Izvor: eKapija Srijeda, 13.06.2012. 09:53
Komentari
Podeli

Zlatko Berbić, osnivač i vlasnik Radio Kameleona, rođen je 1960. godine u Tuzli. Gimnaziju Meša Selimović završio u Tuzli, 1979. godine. Na Arhitektonskom fakultetu u Sarajevu diplomirao 1986. godine.

Tokom studija 1979. godine do 1986. godine aktivan na muzičkoj sceni ex Yu vodeći mnogobrojne diskoteke i muzičke bendove. Poduzetnik je od 1979. godine:

Kameleon doo Tuzla 1989. godine, osnivač i vlasnik.

Radio Kameleon Tuzla 1992. godine, osnivač, vlasnik i direktor.

Radio Sloboda Tuzla 1995. godine, osnivač.

Hot Media Ljubljana 1995. godine, osnivač i vlasnik.

Agencija Colosseum Tuzla 1997. godine, osnivač, vlasnik i direktor.

NGO Radio Kameleon Tuzla 1997. godine, osnivač.

Cafe Novine Tuzla 2003. godine, osnivač i vlasnik.

Kameleon City Sarajevo 2004. godine, osnivač i vlasnik.

Radio Kameleon, kao kulminacija višegodišnjeg rada u muzičkom svijetu, osnovan 1992. godine kao druga privatna radio stanica u regiji, je postao sinonim modernog, otvorenog, humanog, drugačijeg i zabavnog programa.

Agencija Colloseum osnovana je 1997. godine, kao sestrinska kompanija Radio Kameleona a danas uz B-Marketing (outdoor media) čini kompaniju, koja je vrlo uticajna i podržava razvijanje ideja slobodnog poduzetništva i razvoja pozitivne poduzetničke atmosfere u BiH.

Njegove kampanje donijele su i prepoznatljive vrhunske rezultate (dva Guinessova rekorda) kao i velike regionalne projekte humanitarnog i edukacijskog karaktera (Moj život moja pjesma, Olovka piše srcem, Ne okreći glavu, Žetva, itd.)

Od 1997. godine kroz svoju NGO Radio Kameleon Otvorena mreža za ljudska prava i demokraciju, Kameleon nastavlja svoj pionirski put u razvoju ne-profitnih organizacija u regiji i do danas je prepoznatljiva po velikom broju humanitarnih, društveno korisnih i angažiranih projekata sa ciljem pomjeranja granica.

Zlatko Berbić je pionir medijskog biznisa, potpredsjednik IAA International Association of Advertisers, osnivač i prvi predsjednik Rotary Kluba Tuzla ’99, član Skupštine Olimpijskog komiteta BiH,predsjednik Biciklističkog saveza BiH.

Rekreativno se bavi biciklizmom, tenisom i nogometom. U drage hobije upisuje putovanja, kampovanje i planinarenje. Pasionirani putnik, prepješačio je mnoge europske planine a 1999. godine dosegao je i vrh Kilimanjara.

Dobitnik je Zlatne povelje Internacionalne Lige Humanista 2010. godine. Ove godine kandidirao se za načelnik općine Tuzla.

Zlatko Berbić je otac petero djece. Živi i radi u Tuzli.

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Ko je ko"

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Industrija, Finansije, IT, Telekomunikacije

Neuspjeh velike njemačke investicije u BiH - Emka Bosnia u brojnim problemima

Kompanija Emka Bosnia najveća je firma u Goraždu i jedna od najvažnijih njemačkih investicija u Bosni i Hercegovini. No, dok investicije iz Njemačke u BiH uglavnom nižu uspjehe i predstavljaju primjer dobrog odnosa prema radnicima, ova kompanija u posljednje vrijeme ide malo drugačijim putem. Naime, firma je prošle godine poslovala s gubitkom od preko 9 mil KM, piše BiznisInfo.ba. Firma je imala ukupne prihode od oko 80 mil KM, što

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.