NavMenu

Nenad Brkić, profesor na Ekonomskom fakultetu - Aktivan i kao konsultant

Izvor: eKapija Srijeda, 30.05.2012. 09:30
Komentari
Podeli

Prof. dr. Nenad Brkić rođen je 1966. godine u Sarajevu. Radi kao redovni profesor na Katedri za marketing Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, Univerzitet u Sarajevu. Predaje predmete "Marketing", "Marketing komuniciranje", "Prodaja i prodajni menadžment" i "Odnosi s javnošću i korporativno komuniciranje", na dodiplomskom i postdiplomskom studiju. Također, predaje na postdiplomskom studiju Ekonomskog fakulteta u Zagrebu gdje je nositelj predmeta "Strateško planiranje integriranih marketinških komunikacija".

Prije Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, profesor Brkić je radio u UPI Institutu za istraživanje i razvoj Sarajevo (1989-1993), a zatim u Ministarstvu vanjske trgovine Vlade R BiH (1994-1996) u Sarajevu.

Tokom proteklih godina boravio je na studijskim usavršavanjima na Chicago State University, Georgia State University, University of Oxford, University of Cambridge, Japan Productivity Centre Tokyo, IEDC Bled School of Management, London School of Economics, University of Delaware i Harvard Business School.

Profesor Brkić je objavio priloge u više međunarodnih naučnih časopisa, među kojima su Journal of Marketing Communications, Akademija MM, Marketing i Tržište. Također je učestvovao sa prilozima na preko 50 međunarodnih naučnih konferencija, među kojima su European Marketing Academy Conference (EMAC), Macromarketing Conference, Corporate and Marketing Communications Conference i druge. Profesor Brkić je objavio preko 60 članaka u stručnim časopisima u BiH i dao preko 30 stručnih intervjua bosansko-hercegovačkim medijima. Objavio je kao autor ili koautor deset knjiga i publikacija iz oblasti marketinga, među kojima su udžbenici za studente "Osnovi marketinga", "Marketing" i "Upravljanje marketing komuniciranjem" kao i poglavlja u međunarodnim knjigama “Public Relations and Communication Management in Europe: "A Nation-by-Nation Introduction Into Public Relations Theory and Practice" u izdanju Mouton De Gruyter, Berlin/New York, 2004. godine i "Marketing in Emerging Markets", u izdanju Palgrave, UK, 2005. Bio je učesnik na nekoliko međunarodnih PHARE i TEMPUS projekata.

Aktivan je i kao poslovni konsultant u više firmi u Bosni i Hercegovini. Učestvovao je u izradi preko 130 istraživačkih i razvojnih studija. Neki od dosadašnjih poslovnih klijenata bili su SEED/IFC, ODI – Overseas Development Institute, Centar Skenderija Sarajevo, Bosnalijek Sarajevo, Širbegović Gračanica, Economic Vitez, FDS Sarajevo, Sarajevo-osiguranje Sarajevo, Unipromet Sarajevo, JP Elektroprivreda Sarajevo, JP PTT Saobraćaj Sarajevo, Central Profit Banka Sarajevo, Pivara Tuzla, USAID, Swiss Embassy’s Cooperation Office (SECO) Sarajevo, Vegafruit Gračanica, Papir Servis Sarajevo, Media Plan Institut Sarajevo, Holdina Sarajevo, Vlada Kantona Sarajevo, KJKP Rad Sarajevo, Energoinvest Sarajevo, Diginet Sarajevo i mnogi drugi.

Bio je stalni predavač na London School of Public Relations (LSPR) u BiH. Također je česti predavač na različitim seminarima za menadžere u BiH.

Profesor Brkić je suorganizator i/ili učesnik mnogih stručnih konferencija i skupova u Bosni i Hercegovini.

Član je American Marketing Association (AMA), Academy of Marketing Science (AMS) i International Advertising Association (IAA).

Prema nezavisnoj anketi Unije studenata Univerziteta u Sarajevu (USUS), profesor Brkić je bio najbolje ocjenjeni nastavnik na Univerzitetu u Sarajevu u školskoj 2002/2003. godini. Također, bio je najbolje ocjenjeni nastavnik i na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu u školskim 2003/2004 i 2004/2005. godinama.

eKapija.ba/institutzaosiguranje.hr

foto: CIN

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Ko je ko"

Tagovi:
Nenad Brkić
Katedra za marketing
Ekonomski fakultet u Sarajevu
Univerzitet u Sarajevu
Marketing
Marketing komuniciranje
Prodaja i prodajni menadžment
Odnosi s javnošću i korporativno komuniciranje
dodiplomski studij
postdiplomski studij
Ekonomski fakultet u Zagrebu
Strateško planiranje integriranih marketinških komunikacija
Ministarstvo vanjske trgovine Vlade R BiH
Chicago State University
Georgia State University
University of Oxford
University of Cambridge
Japan Productivity Centre Tokyo
IEDC Bled School of Management
London School of Economics
University of Delaware
Harvard Business School
Journal of Marketing Communications
Akademija MM
Marketing i Tržište
European Marketing Academy Conference
EMAC
Macromarketing Conference
Corporate and Marketing Communications Conference
knjige
publikacije
Osnovi marketinga
Public Relations and Communication Management in Europe
A Nation-by-Nation Introduction Into Public Relations Theory and Practice
Mouton De Gruyter
Marketing in Emerging Markets
PHARE
TEMPUS projekat
SEED/IFC
ODI – Overseas Development Institute
Centar Skenderija Sarajevo
Bosnalijek Sarajevo
Širbegović Gračanica
Economic Vitez
FDS Sarajevo
Sarajevo-osiguranje Sarajevo
Unipromet Sarajevo
JP Elektroprivreda Sarajevo
JP PTT Saobraćaj Sarajevo
Central Profit Banka Sarajevo
Pivara Tuzla
USAID
Swiss Embassy’s Cooperation Office
SECO
Vegafruit Gračanica
Papir Servis Sarajevo
Media Plan Institut Sarajevo
Holdina Sarajevo
Vlada Kantona Sarajevo
KJKP Rad Sarajevo
Energoinvest Sarajevo
Diginet Sarajevo
London School of Public Relations
LSPR
American Marketing Association
AMA
Academy of Marketing Science
AMS
International Advertising Association
Unija studenata Univerziteta u Sarajevu
USUS
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.