Izvor: eKapija | Petak, 04.05.2012.| 14:08
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Lejla Rešić, ministrica uprave i lokalne samouprave - Najmlađa članica Vlade RS

(Foto: b)

Lejla Rešić, ministrica uprave i lokalne samouprave najmlađa je članica trenutnog saziva Vlade Republike Srpske. Kao kandidat Demokratskog narodnog saveza, na ovu funkciju imenovana krajem 2010. godine, nakon što je napunila 29. godina.

Rođena je 8. decembra 1981. godine u Prijedoru, gdje je završila osnovnu školu i gimnaziju. Diplomirala je 2006. godine na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu, odsjek žurnalistika, gdje je trenutno i student postdiplomskih studija na smjeru "Diplomatija u savremenom svijetu".

Magistarsku tezu radi u klasi profesora Nenada Brkića sa Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu na temu "Javnost u ekonomskoj diplomatiji BiH kao način promocije bh. privrede".

Radila je kao urednik informativno-političkog programa na Radiju 202 u Sarajevu, bila dopisnik sarajevskog "Oslobođenja" iz Prijedora te više od dvije godine bila zaposlena u Informativno-tehničkom centru Radio-televizije Republike Srpske u Prijedoru.

Potom je angažovana na Televiziji Republike Srpske, u centrali u Banja Luci , gdje je radila kao urednik informativnog programa.

Govori engleski jezik i posjeduje solidno poznavanje italijanskog i njemačkog jezika.

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Ko je ko"

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.