Izvor: eKapija | Petak, 27.04.2012.| 10:57
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Adnana Nadarević, voditeljica - SuperLOTO djevojka koja donosi milion maraka

(Foto: b)

Uz novu igru SuperLOTO, Federalna TV i Lutrija BiH predstavili su nedavno i novo TV lice, Adnanu Nadarević, mladu Cazinjanku koja je u novoj programskoj shemi FTV-a i voditeljica jutarnjeg programa.

Televizijska publika u Bosni i Hercegovina imala je priliku upoznati je kroz različite projekte. Prva iskustva stekla je u revijalnim i kontakt emisijama i to najprije kao voditeljica vremenske prognoze, a nakon toga je imala priliku raditi muzičke emisije i jutarnji program.

"Najviše novih poznanstava sam stekla radom kao novinar za jutarnji program i emisiju "Nedjeljno popodne" . Tada sam upoznala neke od svojih omiljenih pjevača i tih dana se rado prisjećam. Trenutno sam uposlenik Federalne televizije i radujem se novim projektima", ističe Adnana.

Od ove jeseni ona je i djevojka koja donosi milion maraka, voditeljica u novoj igri Lutrije BiH SuperLOTO na Federalnoj TV. Na pitanje kakvi su prvi dojmovi i kako se nosi s velikom odgovornošću, nova SuperLOTO djevojka kaže da je bila jako sretna kada je dobila posao voditeljice Lota.

"Dobila sam priliku da ljudima prenosim dobre vijesti i na neki način ih činim sretnima. Moram priznati da sam prije početka prve emisije imala veliku tremu, koja se na svu sreću tokom emitovanja nije vidjela", dodaje ona.

Kaže da i privatno voli igre na sreću i da se život ne može gledati samo kao igra, ali ga povremeno ipak treba shvatiti tako, jer se ljudi ponekad previše zamaraju malim stvarima.

(Foto: b)

"Kada sam živjela u Cazinu, mama i ja smo imale mali ritual, jednom mjesečno obavezno odemo do prvog prodajnog mjesta Lutrije BiH, gdje odigramo po 5 srećki. Moja omiljena je bila "ekspres" jer ne morate da grebete, nego samo poderete krajeve i provjerite imate li dobitak. Bingo naravno igram svakog petka, jer ukoliko ne igrate definitivno nećete ni osvojiti dobitak", kaže ova voditeljica.

Uz emisiju SuperLOTO priprema i dvosatni jutarnji program Federalne TV i BHT1 čemu se veoma raduje jer je već imala priliku da se okuša u takvoj vrsti emisije i kako kaže, spada u one ljude, koji se u narodu zovu "jutarnji tipovi", pa od samih jutarnjih sati ima dosta energije.

Kada se ugase televizijski reflektori, Adnana Nadarević sobodno vrijeme provodi sa prijateljima, jer su roditelji i brat daleko tako da njih baš i ne viđa često. Međutim, čim ugrabi slobodnog vremena uputi se za svoj rodni grad Cazin.

Obožava da pleše, pjeva i jede. Uživa u slatkišima i kad god je tužna, a nema priliku biti sa svojim najbližima, raspoloženje joj kaže uvijek popravi dobra čokolada i gumene bombone. Također, puno vremena provodi pred televizijom i sa društvom pogleda sve bitne nogometne utakmice.

"Prije spavanja najviše volim pogledati neki film, to obično bude horor ili romantični žanr, ali ukoliko sam puno umorna i znam da ga neću uspjeti pogledati do kraja, radije pročitam par redova iz neke knjige, koja obično bude detektivski roman, kaže Adnana za kraj.

eKapija.ba/Federalna.ba

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Ko je ko"

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.