NavMenu

Hrvoje Jurić, filozof: Književna nada

Izvor: eKapija Srijeda, 25.04.2012. 13:14
Komentari
Podeli

Hrvoje Jurić je rođen 1975. godine u Bihaću, gdje je završio osnovnu i srednju školu. U tom razdoblju je objavio svoje dvije mladenačke zbirke pjesama (Moje prve pjesme, 1988; Moj svijet, 1991). Od 1993. godine živi u Zagrebu gdje je, na Hrvatskim studijima, završio dodiplomski, a na Filozofskom fakultetu postdiplomski studij filozofije. Doktorat iz filozofije stekao je 2007. godine.

Radi na Odsjeku za filozofiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu, trenutno u zvanju docenta. Zamjenik je glavnog i odgovornog urednika časopisa Filozofska istraživanja i Synthesis philosophica, te suradnik u nekoliko drugih znanstvenih i kulturnih projekata. Poeziju je objavljivao u književnim časopisima i na radio stanicama u BiH, Hrvatskoj i Srbiji. Za zbirku pjesama Nominativ 1997. je dobio nagradu Goranovog proljeća za mlade pjesnike, a 2005. godine je objavio i knjigu pjesama O nastajanju i nestajanju. Obajvio je šest zbirki poezije.

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Ko je ko"



Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.