NavMenu

Fikret Hadžić, profesor na Ekonomskom fakultetu: Uspješan i u konsultantskom biznisu

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 09.04.2012. 13:37
Komentari
Podeli

Fikret Hadžić, rođen 02. marta 1960. godine u Foči, doktorirao je 2003. godine na School of Economics and Business u Sarajevu. Nakon studija radio je u privrednim preduzećima i bankama na različitim poslovima. Od 1992. godine angažovan je na School of Economics and Business u Sarajevu Univerziteta u Sarajevu kao viši asistent na nastavnim predmetima spoljnotrgovinsko poslovanje i bankarstvo. Od 2003. godine radi kao nastavnik na istom fakultetu na nastavnim predmetima Bankarstvo, Bankarski menadžment, Islamsko bankarstvo i finansije, te Menadžersko planiranje i kontrola na dodiplomskom, postdiplomskom i MBA studiju.

Godine 2009. izabran je za vanrednog profesora na School of Economics and Business u Sarajevu, kao i na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Osim akademskim, prof. Hadžić uspješno se bavi i konsultantskim biznisom u oblasti finansija, bankarstva i investiranja. Kao konsultant radio je na više od dvije stotine investicionih i konsultantskih projekata za domaće i inozemne naručioce. Samostalno je realizirao niz seminara za mikro, mala i srednja preduzeća iz oblasti poslovnog planiranja, te pokretanja, upravljanja i finansiranja vlastitog biznisa.

Autor je niza stručnih i naučnih radova prezentiranih i objavljenih na domaćim i međunarodnim simpozijumima, kongresima i konferencijama. Autor je nekoliko knjiga iz oblasti bankarstva, a posebno iz oblasti islamske ekonomije, bankarstva i finansija.

Bio je rukovodilac nekoliko projekata, autor i koautor više studija, te vođa ekspertnog tima UNDP projekta Early Warning System B&H za 2002., 2003., i 2004. godinu, radio je na osnivanju sedam banaka u BiH i bio predsjednik i član Nadzornog odbora Razvojne banke Federacije Bosne i Hercegovine.

Član je Udruženja poslovnih savjetnika u BiH - LESPnet i organizacionog odbora simpozijuma i programskog odbora Udruženja internih revizora u BiH priznatog kao Institut internih revizora u BiH kod IIA Global.

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Ko je ko"

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Energija, Industrija

ArcelorMittal zatvara Koksaru u Zenici, dio radnika prelazi na rad u Njemačku

Kompanija ArcelorMittal Zenica pokušava pronaći načine da izađe iz postojeće situacije s obzirom na to da se zbog niske cijene čelika na svjetskom tržištu suočavaju s velikim izazovima u poslovanju, pa su odlučili obustaviti proizvodnju koksa, izjavio je danas na pres konferenciji generalni direktor AMZ-a, Nikhil Mehta. On je kazao kako je ovo samo jedan od koraka koje u narednom periodu planiraju poduzeti u tom smislu. - Jedan od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.