Izvor: eKapija | Četvrtak, 15.03.2012.| 09:53
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Ibrahim Hadžibajrić, načelnik općine Stari Grad Sarajevo: Ponosan na tradiciju i suživot

Ibrahim Hadžibajrić, načelnik općine Stari Grad, rođen je 1963. godine u Sarajevu. Diplomirao je 1988. godine na Poljoprivrednom fakultetu u Sarajevu. Magistar je pravnih nauka.

Uspješno obavljao funkciju direktora Fonda Kantona Sarajevo za zaštitu i održavanje grobalja šehida i poginulih boraca. Kao dobrovoljac odmah se priključio Armiji RBiH (od 05.04.1992. godine), a demobilisan je u činu natkapetana. U Ministarstvu vanjskih poslova BiH je uspješno obavljao funkcije ministra-savjetnika i vice-konzula u ambasadi BiH u Beču.

Obavljao je funkcije direktora više dnevnih novina, što su mu sveukupno bile najbolje preporuke za kandidaturu ispred Stranke demokratke akcije za načelnika Općine 2008. godine. U martu 2012. godine, pred kraj mandata, postao je član stranke Savez za bolju budućnost BiH.

U svojoj biografija, Ibrahim Hadžibajrić navodi da je`dijete Starog grada, visokomoralan, komunikativan i tolerantan`. Od ljudskih vrijednosti, ističe humanizam, solidarnost i pomaganje drugima, te poštivanje drugih i drugačijih.

Navodi da je ponosan na tradiciju Starog grada, života i suživota u njemu i zato sa pravom kaže: "Sa svojom tradicijom mi smo već odavno u Evropi".

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Ko je ko"

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.