NavMenu

Anja Čučković, plivačica: Snovi plove uzvodno

Izvor: eKapija Četvrtak, 08.03.2012. 14:09
Komentari
Podeli

Iz grada koji obiluje mladim plivačkim nadama dolazi nam Anja Čučković. Anja je plivačica kao i njena mlađa sestra, Anđela Čučković. Ova mlada djevojka ističe da joj sport znači mnogo, baš kao što bi trebao značiti i zemlji u kojoj živi. Anja je rođena u Trebinju 1996. godine. Plivanjem se bavi pet godina, a iza sebe već ima 96. medalja. Pohađa ekonomsku školu u Trebinju i članica je Plivačkog kluba "Leotar" iz Trebinja.

U razgovoru sa Anjom saznali smo da je potrebno dosta truda i odricanja da bi se postalo uspješna plivačica, ali da "se sav taj trud isplati". I pored toga što Anja i njene kolegice iz kluba zimi moraju putovati do drugih gradova da bi trenirale i što je to ponekad naporno i što oduzima puno slobodnog vremena, Anja nikad nije pomislila odustati od plivanja. Nada se i vjeruje da će uskoro i u Trebinje imati zatvoreni bazen i da će tada biti puno lakše trenirati.

Pitali smo Anju i to kako njeno društvo iz škole i okolina gleda na njen izabir da bude plivačica. Anja nam uz osmijeh odgovara: "U početku je bilo malo zadirkivanja zbog toga što sam žensko, a kažu da je plivanje sport za muškarce, ali su se poslije navikli i sada mi svi daju punu podršku. Ne dajte da vas išta i iko obeshrabri. Poručujem svim djevojčicama i djevojkama da se bave sportom, ne mora to biti samo plivanje, jer svaki sport je dobar. Kroz sport možete dobiti puno toga: putovati, upoznati nove kulture i novi ljudi, kroz sport vaše tijelo se zdravo i dobro razvija."

Da je njena predhodna tvrdnja sasvim tačna saznajemo iz daljnjeg razgovora sa Anjom. Pitali smo je šta misli i zna o 8. martu.

"8. Mart je Međunarodni Dan žena i mislim da je to dan kad su se žene izborile za neka svoja prava, a ta borba i dalje traje. Žene su se borile za jednaka prava u: poslu, radu, sportu, svim sferama u životu. Mislim da žene zaslužuju poštovanje i pažnju. Mislim da pol nije važan, važno je imati cilj i težnje- važno je da idemo za svojim željama. Poručila bih svim: djevojkama, djevojkama, ženama da budu snažne, da imaju ciljeve. Poručila bih im da se bave sportom."

Anjinom porukom i rečenicom "Budite zadovoljne same sobom", završavamo razgovor sa ovom uspješnom plivačicom uz nadu da ćemo se opet uskoro vidjeti sa njom i njenom sestrom, kada će nas, vjerujemo, na zidovima njihovog toplog doma dočekati još barem 96 medalja.

Izvor: UN Women BiH

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Ko je ko"

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.