Izvor: eKapija | Četvrtak, 08.03.2012.| 08:53
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Miroslav Gavrić, gradonačelnik Distrikta Brčko BiH

Gradonačelnik Brčko Distrikta BiH Miroslav Gavrić rođen je 15. januara 1971. godine u Brčkom gdje je završio osnovnu i srednju školu. Diplomirao 1997. godine na Odsjeku za psihologiju na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu. Poslijediplomske studije nastavio na Univerzitetu Umea u Švedskoj i Univerzitetu u Sarajevu gdje je magistrirao dječju i adolescentnu psihijatriju i psihologiju 2005. godine. Doktorirao 2008. godine na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu, gdje je zaposlen kao docent u naučnoj oblasti Socijalne i organizacione psihologije.

Predavao na više univerziteta u okruženju. Objavio više naučnih radova i publikacija u zemlji i inostranstvu, te sarađivao i rukovodio projektima od međunarodnog značaja (UNICEF).

Godinu dana radio u Specijalnoj NPS bolnici u Kovinu, Srbija, potom od 1998. godine do 2008. godine radio kao klinički psiholog u Domu zdravlja, odnosno Centru za mentalno zdravlje Brčko. Nekoliko godina bio predsjednik Koordinacionog tijela za suzbijanje bolesti zavisnosti.

Ranije aktivan u omladinskim organizacijama u Brčkom, a politički angažovan u SNSD-u od 2003. god, potpredsjednik Opštinskog Odbora SNSD-a, član Izvršnog odbora OO SNSD, te poslanik SNSD-a u Skupštini Brčko distrikta od 19.11.2008. godine. Za gradonačelnika Brčkog imenovan je 14. septembra 2011. godine.

Živi sa suprugom i dva sina. Služi se engleskim jezikom.

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Ko je ko"

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.