NavMenu

Aida Mujan: Voditeljica čija ljepota obara sve rekorde

Izvor: eKapija Srijeda, 29.02.2012. 12:34
Komentari
Podeli

Aida Mujan, voditeljica Informativnog programa na FTV-u, već neko se vrijeme svrstava među pet najboljih TV lica u našoj zemlji. Odmjerenu crnokosu, stilski odjevenu, skladne građe, njegovanog i lijepog izgleda, teško je ne primjetiti.

Rođena je 4. maja 1984. godine. Svoje novinarske početke veže za emisiju "Extra Tuborg Green", a nakon toga nastavlja sa radom za FTV, no ovaj put kao član redakcije za kulturu. Bila je angažirana i kao novinar na prilozima za magazin "Sedmica".

Tadašnja glavna i odgovorna urednica Informativnog programa Duška Jurišić odlučila se napraviti zaokret i njen angažman nastaviti u informativnoj redakciji, iako se kako kaže opirala pod izgovorom kako IP nije za nju sada joj je zahvalna.

U intervjuu za Magazine miljenica malih ekrana priča kako je tokom rada na prvom Dnevniku bilo mnogo uzbuđenja, pozitivne treme, energije i naknadnog preispitivanja šta je bilo dobro, a šta je moglo biti bolje. Danas to izgleda sasvim drugačije.

Na pitanje kako se rješava stresa Aida kaže: "Najbolji odmor od stresa je kućna atmosfera sa porodicom, lijepa večera, kafica s prijateljima, dobra knjiga, film, šetnja, razgledanje izloga koje zna biti jako opuštajuće."

Kako uvijek ostavlja dojam osobe koja sve bira sa stilom, tako od stranih kreatora, rado bira Raulpha Laurena, mada joj oduševljava i Adnan Hajrulahović Haad.

Zlatne ruke Eldina Nuhića i njegove ekipe iz EN studija brinu o izgledu njene kose, kako pred kamerama tako i privatno.

"Nevjerovatno je povjerenje koje imam u ovog velikog profesionalca, a kada ste u ovom poslu, to je itekako bitno. Što se lica tiče, šminkerke naše televizije imaju ogromnu ulogu, među njima gospođa Vesna Trogrančić, velika umjetnica s magičnim prstima. Dress code je osmišljen upravo za potrebe informativnog programa, prikladan emisiji koju vodim i temama koje tretiram", ističe Aida, pojašnjavajući kao je dugo godina trenirala ples, što je i razlog njene vitke linije.

Novac najčešće troši na putovanja, poklone porodici, prijateljima, na izlaske…

"Volim da vidim osmijeh na licu nekoga koga sam obradovala makar sitnicom. To me usrećuje i nikada ne žalim novac koji dam u te svrhe", ističe Aida.

Prošle godine stala je na ludi kamen i prezime Delić zamijenila za Mujan.

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Ko je ko"


Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Zdravstvo

Šta znače česti ružni snovi

Riječ je o važnom otkriću budući da su loši snovi do sada najprije dovođeni u vezu sa psihičkim stanjima. Parkinsonova bolest, rani znaci otkrivanja i bolje šanse za liječenje su veliki izazov za naučnike, a zahvaljujući istraživačima sa University of Birmingham sada postoje preliminarni dokazi da bi učestali ili svakodnevni loši snovi mogli biti rani znak oboljenja. Važno otkriće: Parkinsonova bolest i učestale noćne more

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.