Izvor: eKapija | Srijeda, 29.02.2012.| 10:46
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Dobroslav Ćuk, načelnik Trebinja: Pjesnik u duši

(Foto: b)

Dobroslav Ćuk, načelnik Trebinja, doktorsku kutu je zamijenio za fotelju načelnika. Rođen je 20. novembra 1951. godine u Trebinju. Gimnaziju je završio u Trebinju, a Medicinski fakultet i specijalizaciju iz urologije na Univerzitetu u Beogradu. Radio je u Opštoj bolnici Trebinje. Dva puta bio biran za direktora bolnice, a osnivač je Urološkog odjeljenja u istoj.

U političkom životu aktivan je od 1998. godine kada je postao član Stranke nezavisnih socijaldemokrata (SNSD). Jedan je od osnivača ove stranke u Trebinju i prvi predsjednik opštinskog odbora SNSD Trebinje. Bio je i potpredsjednik SNSD. Na predsjedničkim izborima u Republici Srpskoj 2000. godine bio je kandidat svoje stranke za potpredsjednika Republike Srpske.

Bio je i odbornik u Skupštini opštine Trebinje i poslanik u Narodnoj skupštini RS. Na lokalnim izborima u oktobru 2004. godine, izabran je za načelnika Opštine Trebinje. Na sljedećim opštinskim izborima 2008. dobija još jedan mandat za načelnika opštine.

Ćuk je za svoju dugogodišnju aktivnost u Crvenom krstu i drugim humanitarnim organizacijama dobio brojna priznanja i odlikovanja. U slobodno vrijeme piše pjesme. Član je Udruženja književnika Republike Srpske i član Žirija za dodjelu Dučićeve nagrade. Oženjen je. Otac dvije kćerke.

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Ko je ko"

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.