NavMenu

Nikola Špirić, ministar finansija i trezora: Čuvar državne kase

Izvor: eKapija Srijeda, 15.02.2012. 15:14
Komentari
Podeli

Nikola Špirić, novi državni ministar finansija i trezora rođen je 4. septembra 1956. godine u Drvaru. Na ovo mjesto došao je sa funkcije predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine koju je obnašao od 2008. do februra 2011.

Špirić je završio elektrotehničku školu 1975. godine. Nakon četiri godine diplomirao je na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu. Magistrirao je na istom fakultetu 1982. godine. Titulu doktora ekonomskih nauka je stekao 1999. godine na Ekonomskom fakultetu u tadašnjem Srpskom Sarajevu. Od tada je i profesor na tom fakultetu i to iz oblasti monetarne politike.

U politiku je ušao 1993. godine. Do sada je promijenio tri političke partije, a trenutno je član Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD). U periodu od 1999. do 2002. godine bio je poslanik i predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, a od 2002. do 2006. godine predsjedavajući i zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Govori ruski jezik.

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Ko je ko"



Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Građevina

Banjaluka dobija stambeno-poslovni kompleks The Simphony, evo kako će izgledati (FOTO)

Rezidencijalno-poslovna zgrada pod nazivom Simfonija (The Simphony) biće izgrađena u Ulici olimpijskih pobjednika u blizini Gradskog stadiona i zgrade Rаdio-televizije Republike Srpske u Banjaluci. Investitor je ovo zemljište dobio kao zamjenu za parcelu starog kina "Kozara". Pripremni radovi na izgradnji velelepne zgrade počeli su prije nekoliko dana. Investitor (ista kompanija koja je stajala iza projekta Cinema tower) je objavio

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.