NavMenu

Savo Kasapović, načelnik općine Teslić: Vječiti optimista

Izvor: eKapija Srijeda, 08.02.2012. 15:18
Komentari
Podeli

Savo Kasapović, načelnik općine Teslić po struci je diplomirani inžinjer šumarstva, a prije izborа zа nаčelnikа, bio je zastupnik u Skupštini ove općine (SO) u prvom dijelu i zаmjenik nаčelnikа općine u drugom dijelu prethodnog mаndаtа.

Ovaj 56-godišnjak je bio zastupnik u SO-e i u rаnijim sаzivimа. Imа dugogodišnje iskustvo nа rukovodećim poslovimа u privredi. Bio je direktor Drvne industrije "Borjа"Teslić, direktor šumskog gazdinstva "Borjа"...

Iako čitavu zemlju, pa i općinu, pritišće ekonomska kriza načelnik smatra da za optimizam uvijek ima prostora. Navodi da općina ima i ljudske i prirodne resusrse za napredak.

Ipak bez obzira na krizu, kaže, zadovoljan je onim što se uradilo u prošloj godini. "Kad to kažem, prvenstveno mislim na projekte u putnoj mreži, kao i one projekte koje smo realizovali kroz programe uređenja gradskog građevinskog zemljišta čime smo uredili mnoge stambene zone", kaže on.

I za ovu godinu ima dosta planova. Tako planira da će projektom rješavanja kolektora kanalizacije do glavnog prečistača riješiti jedan od značajnih problema za općini Teslić. Ovim projektom planiraju stvoriti kapacitet koji će objediniti sve kanalizacije, kako iz grada, tako i iz naselja koja gravitiraju blizini gradskog područja i time stvoriti uslove da se smanji zagađenje rijeke Usore.

Kasapović je oženjen otаc tri kćerke.

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Ko je ko"

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.