Izvor: eKapija | Srijeda, 01.02.2012.| 13:07
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Mićo Mićić, načelnik Bijeljine: Unaprijedio opštinu među najprosperitetnije sredine

Mićo Mićić je rođen 06.09.1956. godine u Bijeljini. Osnovno i srednje obrazovanje je završio u Bijeljini, a zatim Fakultet za fizičku kulturu 1981. godine u Sarajevu.

U periodu od 1981. do 1992. godine radio je kao profesor u srednjoškolskom centru u Kalesiji, a od 1992. do 1996. godine kao profesor u tehničkoj školi u Bijeljini.

Od 1996. do 2000. godine obavljao je dužnost načelnika Odjeljenja za boračko-invalidska pitanja u opštinskoj upravi Bijeljina.

Posle izbora 2000. godine izabran je za ministra u Vladi Republike Srpske u resoru za izbjegla i raseljena lica. Navedenu dužnost obavljao je do 2003. godine.

U periodu od 2003.do 2005. godine obavljao je dužnost ministra za rad i boračko-invalidsku zaštitu.

Nakon završetka drugog ministarskog mandata radio je kao zamjenik direktora Fonda za penzijsko-invalidsko osiguranje Republike Srpske.

Na lokalnim izborima oktobra 2005. izabran je za načelnika opštine Bijeljina, a na ovu dužnost je reizabran je 2008. godine.

2008. godine ponio je titulu "Najmenadžer BiH u oblasti lokalne uprave".

Po dolasku na dužnost Načelnika opštine Bijeljina, Mićo Mićić je značajno unaprijedio organizaciju rada Administrativne službe u svim segmentima njenog djelovanja. Posebni rezultati su postignuti u pružanju usluga građanima, saradnji sa drugim lokalnim zajednicama, procesu demokratizacije i poštovanja ljudskih prava.

U prethodnih pet godina opština Bijeljina se svrstala među najprosperitetnije sredine u Republici Srpskoj i BiH, što je vidljivo kroz niz projekata koji se ostvaruju u oblasti izgradnje infrastrukture i stvaranja povoljnog ambijenta za razvoj privrede.

Zbog izuzetne otvorenosti opštine Bijeljina, mnoge međunarodne organizacije i institucije su podržale implementaciju ovih projekata, među kojima posebno treba istaći podršku Svjetske banke, Evropske banke za obnovu i razvoj, evropske komisije i druge.

Mićo Mićić je oženjen i otac je troje djece.

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Ko je ko"

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.