Izvor: eKapija | Srijeda, 01.02.2012.| 09:40
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Hakija Osmić, načelnik Općine Zavidovići: Od inspektora do načelnika

(Foto: b)

Hakija Osmić, načelnik Općine Zavidovići rođen je 1. oktobra 1958. godine u Krivaji kod Zavidovića.

Osnovnu i srednju školu završio je u Zavidovićima, a na Ekonomskom Fakultetu Univerziteta u Sarajevu diplomirao 1981. godine.

Prvi radni odnos zasnovao je u IP "Krivaja", RO "Građevinarstvo" i za četiri godine napredovao od pripravnika do rukovodioca finansijske i knjigovodstvene službe.

Nakon toga, kao profesor ekonomske struke predmeta, godinu dana bio je zaposlen u Srednjoj tehničkoj školi u Zavidovićima, da bi naredne tri godine radio na poslovima marketinga, plana i analize u IP "Krivaja". 1987. godine radno angažovanje nastavio je u Poreskoj upravi, na poslovima od inspektora do rukovodioca Poreske uprave, ispostave u Zavidovićima.

Od 2005. godine, na poslovima rukovodioca finansijske službe, bio je radno angažovan u Javnom preduzeću Šumsko-privredno društvo Zeničko-dobojskog kantona u Zavidovićima, da bi tokom 2006. i dijelom 2007. godine bio ministar finansija u Vladi Ze-Do kantona, a potom savjetnik premijera Ze-Do kantona za privredu i ekonomska pitanja.

Za načelnika Općine Zavidovići izabran je na lokalnim izborima održanim u oktobru 2008. godine. Oženjen je i otac dvoje djece. Slobodno vrijeme u znatnoj mjeri provodi na porodičnom imanju nedaleko od Zavidovića, baveći se pčelarstvom.

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Ko je ko"Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.