NavMenu

Edin Smajić, načelnik Općine Vogošća: Političar

Izvor: eKapija Utorak, 24.01.2012. 11:24
Komentari
Podeli

Edin Smajić je rođen 11. decembra 1967. godine u mjestu Gođenje u općini Han Pijesak. Sa nepunih godinu dana života došao je u Vogošću da svoj život gradi u njoj.

Upoznao je Vogošću i zna njene probleme i kada je urbani dio u pitanju, ali zna sa čime se nose stanovnici ove općine i kada se odmaknete od centra. Oženjen je, otac dvoje djece i kako sam voli istaknuti ni po čemu se ne razlikuje od prosječnog Vogošćanina.

Odrastao je u porodici u kojoj se iznad svega cijenio rad i poštenje. Osnovnu školu "Igmanski marš/ Zagorka Dragović" pohađao je na Kobiljoj Glavi odnosno Hotonju i zavšio kao učenik generacije, nakon čega je završio srednju Elektotehničku školu u Sarajevu. Diplomirao je na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu.

Politika nije samo njegovo zvanje nego i dugogodišnje opredjeljenje. Od 1992.godine njegov politički rad kroz SDA je kontinuiran i dosljedan.

Na izborima 2008. godine izabran je za vijećnika u Općinskom vijeću Vogošća. Bio je Savjetnik općinskog načelnika, a sa te funkcije je postavljen na mjesto v.d. načelnika Općine Vogošća.

Svoja politička i patriotska uvjerenja nije branio samo u političkim forumima nego i u rovu. Pred rat je bio angažovan u Patriotskoj ligi Vogošća, a borac Armije Bosne i Hercegovine je bio sve do 1996. godine, kada je demobilisan kao oficir ARBiH.

Zapažen je i njegov rad u nevladinom sektoru gdje je davao podršku brojnim udruženjima i potpomagao njihov rad, a jedan je od osnivača Košarkaškog kluba "Vogošća" čiji je generalni sekretar bio od 1997. do 2000. godine.

Njegova vizija onoga što namjerava raditi kao vogošćanski načelnik čvrsto je utemeljena u programskim dokumentima SDA. Istovremeno, shvatajući potrebu stvaranja što šireg fronta svih relevantnih faktora za razvoj lokalne zajednice već u pristupnom govoru i prvim aktivnostima pokazao je da ozbiljno namjerava raditi na onome što je nazvao "vogošćanskom politikom", odnosno na okupljanju svih umnih, kreativnih i dobronamjernih ljudi na zajedničkom projektu boljitka Vogošće.

(ekapija.ba, mojnacelnik.ba)

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Ko je ko"



Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.