NavMenu

Šuhret Fazlić, novi direktor Agencije za privatizaciju FBiH: Američki student

Izvor: Dnevni list Srijeda, 04.01.2012. 13:07
Komentari
Podeli

Direktorsku fotelju u Agenciji za privatizaciju FBiH, odlukom Vlade Federacije, danas preuzima Šuhret Fazlić koji je na tom položaju naslijedio Enesa Ganića. Fazlić na ovo mjesto dolazi sa položaja savjetnika premijera Unsko-sanske županije Hamdije Lipovače.

On kaže da mu je "posve jasno, uostalom kao i građanima BiH, u kakvim se okolnostima odvijao proces privatizacije". Dodaje da je sretan što je ostalo sasvim dovoljno prostora da se "mnoge stvari poprave". S pozicije direktora Agencije za privatizaciju jučer za Dnevni list nije htio govoriti, ali jest s pozicije građanina.

"Dosadašnja privatizacija bila krajnje neuspješna, da ne kažem da je bila kriminalna. Kroz privatizaciju nismo dobili zapošljavanje, investicije... Naravno, bilo bi od mene krajnje nekorektno svoje prethodnike proglašavati ovakvim ili onakvim", kazao je Fazlić za Dnevni list.

Navodi da će dolaskom na ovo mjesto raditi pošteno i stručno. Smatra da nema potrebe dovoditi svoje ljudi, jer, kako navodi, Agencija ima zavidan kadrovski potencijal, dovoljan broj stručnih ljudi te da će svakako nastojati iz svakog od njih izvući ono najbolje.

Fazlić je inače, politolog i magistar poslovne ekonomije. Kao dobitnik Hubert Humphrey stipendije Vlade SAD-a, Fazlić je prošao program stručnog usavršavanja na Sveučilištu US Davis u Kaliforniji i Michigan State University. Ovaj 50-godišnjak radio je jedno vrijeme i kao šef Ureda OHR-a za Unsko-sansku i dio Hercegbosanske županije. Ima dvojicu sinova, Asima koji je student Pravnog fakulteta, i Mehmeda, koji je još osnovac. Njegova supruga radi kao blagajnica na Pravnom fakultetu u Bihaću.

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Ko je ko"

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije

U Srpskoj počinje novi sistem fiskalizacije

Poreska uprava Republike Srpske objavila je javni poziv za podnošenje zahtjeva za pokretanje postupka inicijalne fiskalizacije i subvencionisanje troškova inicijalne fiskalizacije prve grupe obveznika fiskalizacije, čime i zvanično počinje novi sistem fiskalizacije u Republici Srpskoj za poreske obveznike. Јavni poziv, u skladu sa Pravilnikom o dinamici fiskalizacije, sadrži obaveze obveznika fiskalizacije, operatera fiskalnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.