Izvor: eKapija | Ponedjeljak, 19.12.2011.| 15:07
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Nedim Šabić, direktor kompanije SEO: Web stručnjak sa međunarodnim iskustvom

Nedim Šabić, jedan je od rijetkih eksperta iz BiH koji je radio za velike njemačke tvrtke kao što su Robert Bosch, Air Net Consulting... Trenutno je direktor travničke agencije za internetski marketing SEO.ba koja je početkom ovog mjeseca postala glavni partner hrvatskoj web hosting kompaniji Avalon za naše tržište. Kaže da uživa u putovanjima i u razgovorima sa interensantnim ljudima.

Što se tiče putovanja voli ona na koja ide po privatnoj osnovi. Među najdražima su mu putovanja u SAD i Saudijsku Arabiju. Od hobija neguje, kaže, koliko stigne - bilijar i fotografiju.

Moto kojim se vodi u životu je da je: "Tvoje je ono što daš". Najviše ga nasmijava Dr.House, televizijski lik iz istoimene serije. Na pitanje šta sluša u automobilu, kaže, da je to u većini slučajeva ono što je davno nestalo sa radio stanica. Ovaj mladi stručnjak govori njemački i engleski, te turski. Jedna od neostvarenih želja mu je izgradnja centra za odvikvanje od narkomanije.

Šabić je rođen 5.8.1985. u Mostaru. Karijeru počinje kao Usability Expert u u Robert Bosch kompaniji u Stuttgartu gdje radi od 2004.-2006. Nakon toga prelazi u frankfurtsku kompaniju Air Net Consulting (2006.-2007.) gdje je bio vođa odjela za web development. Njegova karijera ide naprijed kada počinje raditi kao menadžer za usluge optimizacije web sadržaja za tražilice (SEO) u kompaniji HTML Design (2007.-2009.) iz Stuttgarta. Nakon toga prelazi na poziciju SEO senior manager u Netshake Medien und Technologien (2009. do 2011.)

Što se tiče web hostinga i stanja u toj oblasti mišljenja je da ono u u našoj zemlji trenutno doživljava stagnaciju, ali također naglašava da prognoze govore da će tržište uskoro naglo da poraste.

"Nema dovoljno ozbiljnih firmi u BiH koje se bave hostingom, tako da ima još mnogo mjesta za druge i drugačije", navodi on. Kao projekt na koji je ponosan izdvaja upravo projekt www. avalon.ba.

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Ko je ko"Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.