Izvor: eKapija | Ponedjeljak, 07.11.2011.| 13:14
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Suad Džindo, Krivaja Zavidovići: Novi direktor, nova nafaka

Suad Džindo novi je direktor na "privremenom radu" u zavidovićkoj Krivaji, nekadašnjem ponosu bh. drvne industrije koji se zbog milionskih dugova našao u teškoj ekonomskoj situaciji.

Džindu je Vlada Federacije BiH imenovala na mjesto vršioca dužnosti generalnog direktora u trenutku kada su svi pogoni bili ugašeni, računi blokirani, preduzeće palo pod teretom brojnih dugovanja i prijetnjom stečaja.

Zahvaljujući finansijskoj pomoći vlasti, Džindo je uspio ponovo pokrenuti proizvodnju nakon šest mjeseci duge pauze i vratiti nekoliko stotina radnika na posao.

Suad Džindo po zanimanju je građevinski inžinjer, a diplomu je stekao na Građevinskom fakultetu u rodnom Sarajevu. Sudski je vještak za građevinu. Radio je G.P. Vranica na izgradnji stambeno-poslovnih objekata u Sarajevu, kao rukovodilac gradilišta te upravnik izgradnje naselja Dobrinja III.

Kao rukovodilac gradilišta proveo je određeno vrijeme na radu u Iraku. Nakon povratka u BiH bio je uposlen u preduzeću Famos- Hrasnica na poslovima šefa inženjeringa. U kantonalnom Ministarstvu stambenih poslova 13 godina je radio kao pomoćnik ministra za stambene poslove.

Godine 2005. postaje generalni direktor Kulturno sportskog centra "Skenderija", kompleksu u kojem se tokom cijele godine organizuju razne sportske, kulturne i sajamske manifestacije. Za vrijeme njegovog mandata, u sklopu Skenderije, otvoren je obnovljeni "Dom mladih", kultno okupljalište sarajevske omladine.

Vlada FBIH Džindu je krajem jula ove godine imenovala za vršilaca dužnosti generalnog direktora preduzeća Krivaja iz Zavidovića na period od šest mjeseci.

Oženjen je i otac dvoje djece.

Foto: Oslobodjenje

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Ko je ko"

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.