NavMenu

Sead Maslo, direktor Agencije za državnu službu FBiH: Bivši diplomata u kadrovskoj politici

Izvor: eKapija Petak, 12.08.2011. 08:10
Komentari
Podeli

Sead Maslo na mjestu direktora Agencija za državnu službu Federacije BiH nalazi se od jula 2010. godine.

Rođen je 04. novembra 1958. godine, a diplomirao je na Pravnom fakultetu Univerzitet Džemal Bijedić u Mostaru. Postdiplomski studij pohađao je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, na Katedri za međunarodno i državno javno pravo.

Tokom 1992. godine bio je član Ratne Vlade Grada Mostara, a od 1997. do 2001. godine obavljao je dužnost sekretara Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Nakon toga, zapošljava se kao sekretar Gradske uprave Grada Mostara, a na tom mjesto ostaje do 2004. godine. Početkom 2005. godine imenovan je za ambasadora Bosne i Hercegovine u Kraljevini Danskoj, a ovu dužnost obavlja sve do polovine 2008. godine.

Danas se nalazi na čelu Agencije koja zapošljava državne službenika na zahtjev organa državne službe FBiH, organizira stručna obrazovanja i usavršavanja zaposlenika u državnim institucijama.

U svom obraćanju javnosti Maslo ističe da je njihova misija "promovirati najviše etičke standarde u radu državnih službenika kroz stalnu edukaciju i obuku te modernizirati praksu menadžmenta ljudskih potencijala kako bi se postigla veća efikasnost i motiviranost državnih službenika".

Također, zalažu se za "moderan model upravljanja ljudskim resursima, prevazilaženjem birokratizma i administrativnih prepreka".

Pored redovnih poslova, Sead Maslo obavlja dužnost potpredsjednika Upravnog odbora Centra za informiranje i priznavanje dokumenata iz oblasti visokog obrazovanja BiH u Mostaru.

Bio je član Zakonodavno-pravne komisije Parlamenta FBiH te predsjednik Izborne komisije Grada Mostara. Radio je kao savjetnik za upravu i javnu administraciju u Savezu općina i gradova Federacije BiH. Kako navodi u biografiji, bio je i predsjednik Upravnog odbora Gimnazije Mostar, član Upravni odbor Fakulteta za poslovni menadžment i Univerziteta u Mostaru.

Od projekata izdvaja saradnju Općine Vejle (Danska) i Grada Mostara na području razvoja organizacije i unapređenja rada gradske administarcije (2001.-2004.) i Jačanje kapaciteta lokalnih vlasti i uloge Saveza općina i gradova FBiH u saradnji sa Asocijacijom lokalnih vlasti Holandije VNG (2003.-2004.).

Govori engleski i danski.

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Ko je ko"

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.