NavMenu

Emir Suljagić, ministar obrazovanja i nauke u Kantonu Sarajevo: Od novinara do ministra

Izvor: eKapija Srijeda, 25.05.2011. 10:06
Komentari
Podeli

Emir Suljagić, aktuelni ministar obrazovanja i nauke u Kantonu Sarajevo rođen je 21. 5.1975. godine u Ljuboviji u Srbiji. Završio je Fakultet političkih nauka u Sarajevu (1996.- 2000.), a doktorirao 2009. godine u Hamburgu na Institutu za mirovna istraživanja i sigurnosne studije.

Još za vrijeme studiranja radio je kao novinar u bh. magazinu "Dani" i to u razdoblju od 1996. do 2002. godine. U februaru 2002. postaje dopisnik sa Međunarodnog krivčnog suda za bivšu Jugoslaviju za "Institut za ratno i mirnodopsko izvještavanje" u Londonu gdje radi do 2004. godine. Te iste godine ponovno se vraća u magazin "Dani" kao novinar, a već sljedeće godine postaje član uređivačkog kolegija gdje ostaje do januara 2006.

Od maja 2006. do oktobra 2006. godine radi na mjestu savjetnika predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH. U februaru 2009. imenovan je savjetnikom gradonačelnika Grada Sarajeva. Na toj poziciji ostaje do oktobarskih izbora 2010. Tokom konstutiranja nove vlasti u kantonima u Federaciji, početkom 2011., imenovan je za ministra obrazovanja i nauke Kantona Sarajevo. Početak njegovog mandata na ovoj poziciji obilježila je odluka o ukidanju ocjena za vjeronaku u školama u Kantonu Sarajevo što je izazavalo oštre reakcije vjerskih institucija u FBiH.

Foto: Dženet Dreković

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Ko je ko"

Komentari
Vaš komentar

Top priče

24.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Po treći put raspisan tender za idejno rješenje brze ceste Doboj Istok-Gračanica-Šićki Brod

Autoceste FBiH raspisale su po treći put javni poziv za izradu idejnog rješenja i studije brze ceste Doboj Istok-Gračanica-Šićki Brod. Rok za pružanje usluga je šest mjeseci od dana dostavljanja garancije za uredno izvršenje ugovora, a cijena je ostala 350.000 KM bez PDV-a ili 409.500 sa PDV-om. Prva dva nedavno raspisana tendera su poništena, jedan zbog "dokazivi razlozi koji su izvan kontrole ugovornog organa i koji se nisu mogli

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.