NavMenu

Nebojša Đekić, cargo-partner Srbija - Za potrebe svojih klijenata razvijamo potpuno jedinstvena rješenja

Izvor: eKapija Srijeda, 31.05.2023. 08:46
Komentari
Podeli
Nebojša Đekić (Foto: cargo-partner)Nebojša Đekić
cargo-partner je globalna logistička kompanija koja uskoro slavi 40 godina poslovanja. Nedavno su prošilirili skladišne kapacitete u Hrvatskoj, otvorili novo skladište u Sloveniji i Turskoj, prošle godine otvorili su i predstavništva u Grčkoj, Barseloni, Indoneziji i Meksiku, a u planu je i širenje poslovanja u Srbiji.

Sa direktorom prodaje i razvoja Nebojšom Đekićem sumiramo uspehe kompanije koja nudi sveobuhvatan portfolio rešenja za avionski, pomorski, drumski transport i skladištenje sa posebnom ekspertizom u informacionoj tehnologiji i optimizaciji lanca snabdevanja.

Gde je cargo-partner sada, posle četiri decenije od osnivanja i šta ste postigli za to vreme?

- Priča o našoj kompaniji je inspirativna i dokaz da kada istinska želja postoji, zaista je sve moguće. cargo-partner nastao je davne 1983. godine u Beču, kao porodični biznis uskospecijalizovan za avio-transport i tada je naš tim činilo svega nekoliko kolega. Međutim, ubrzo nakon osnivanja uvideli smo da potrebe tržišta prevazilaze naše usluge, nakon čega smo u portfolio postepeno uvrstili i druge modalitete transporta. Vremenom, širili smo poslovanje na sve veći broj tržišta i gradili veliku mrežu sopstvenih kancelarija i partnera kojima danas možemo da se pohvalimo. Iako danas cargo-partner porodicu čini više od 4.000 zaposlenih, kada kompanija iznikne iz jedne male kancelarije u austrijskoj prestonici, svaki postavljen kamen temeljac za novo skladište raduje nas kao da je prvi.

Pozdravili smo početak novog milenijuma razvojem svoje online Platforme SPOT za upravljanje transportom i lancem snabdevanja, nakon čega informaciona logistika postaje naša uža specijalnost i čime cargo-partner otpočinje novu avanturu u kojoj uvek nastoji da bude u korak sa digitalizacijom i tehnološkim inovacijama. Ja lično sam sa cargo-partnerom skoro polovinu njihovog putovanja i mogu da posvedočim da nam je to "pomeranje granica" na neki način i postalo filozofija poslovanja kroz sve ove godine.

Imali smo pandemiju, pa sukob u Ukrajini, a iako i jedna i druga kriza i dalje traju, čini se da je sada najveći fokus poslovnog sveta na inflaciji. Kako globalni rast cena utiče na industriju transporta i logistike?

- Inflacija je donela osetne promene u ponašanju potrošača, ali i u troškovima duž čitavog lanca snabdevanja. Ne možemo reći da su se u transportu dogodile nekakve radikalne promene, jer on čini vitalni element svakog poslovanja i kao takav ne može se izbeći, ali do određenih varijacija definitivno jeste došlo. Klijenti su ti čiji izbori diktiraju trendove i cene u našoj industriji, pa se u skladu sa tim promenila roba koja je predmet transporta, rute kojima se ta roba šalje, obim poslovanja prelivao sa jednog modaliteta na drugi itd. Za globalnu kompaniju poput cargo-partnera koja u svom portfoliju nudi sve vrste transportnih rešenja, to podrazumeva modifikovanje postojećih i razvoj novih rešenja i servisa.

Avionski transport dobio je na značaju jer je idealno rešenje za vremenski osetljive pošiljke, a tajming je u neizvesnom okruženju poput današnjeg jedan od najznačajnijih faktora za uspešno poslovanje.

Nearshoring je posledično doveo do povećanja obima na intraevropskim i drugim relacijama. Indo-Azija postala je sve veća konkurecija kineskom tržištu, što je takođe donelo promenu transportnih tokova. Mi u cargo-partneru nastojimo da uvek budemo korak ispred svih izazova, ali u praksi to nije uvek izvodljivo, već novi servisi nastaju i kao odgovor na potrebe naših klijenata. Trudimo se da slušamo naše klijente i razumemo njihovo poslovanje, kao i izazove sa kojima se oni susreću. Otuda i naš čuveni moto "we take it personally".

(Foto: cargo-partner)

Moderne tehnologije su postale neizbežne u bilo kojoj sferi privrede. Gde je cargo-partner kada je reč o IT inovacijama u poslovanju?

- Digitalizacija je donela brojne benefite za savremeno poslovanje, pa tako i za logistiku. Modernizacija lanca snabdevanja danas je neophodna i naša kompanija se upravo zbog toga specijalizovala za optimizaciju lanca snabdevanja korišćenjem savremenih tehnologija. Naš tim za razvoj aplikacija stalno poboljšava i proširuje portfolio rešenja i kontinuirano ulaže dodatni napor kako bi klijenti dobili baš ono što im je potrebno. Čak i ukoliko standardizovane usluge nisu adekvatne, za potrebe svojih klijenata razvijamo potpuno jedinstvena rešenja.

Posebno smo ponosni na svoju SPOT online platformu koja omogućava da u svakom trenutku znate šta se dešava sa vašom pošiljkom. Spot okuplja sve učesnike u transportu na jednom mestu kako bi se svi procesi optimizovali i kako bi protok informacija bio što jednostavniji - od kupovine do proizvodnje, transporta, skladištenja i distribucije.
Pored toga, možemo povezati sisteme naših klijenata sa našim putem EDI ili API-ja kako bismo automatizovali razmenu podataka, minimizirali ručni rad i poboljšali kvalitet i vidljivost podataka.

Društvena odgovornost je još jedan segment koji je sve važniji za kompanije, mnogo se govori o tzv zelenoj logistici – šta Vaša kompanija može da izdvoji u tom domenu poslovanja?

- Danas svaki biznis ima određen uticaj na okruženje, ali uprkos toj činjenici, bitka za održivi razvoj ne mora biti izgubljena. Za početak, važna je svest o uticaju na okolinu i nebežanje od istog, već integrisanje društvene odgovornosti u samu viziju poslovanja. Jedan od najkrupnijih cargo-partnerovih poduhvata jeste u potpunosti drvena konstrukcija logističkog centra u Fišamendu, koji je rezultirao ukupnim smanjenjem emisije ugljenika za 8.400 t. Oblici umanjenja efekata koje naša industija ima po okruženje su zapravi brojni i primenjuju se u svakodnevnom poslovanju, od štednje papira, električnih viljuškara, štedljivih LED osvetljenja do solarnih panela, koji su jedna od planiranih investicija i za naše skladište u Dobanovcima.

Ništa manje bitna je i podrška istraživačkim projektima koji su usmereni na razvoj novih i efikasnijih oblika transporta, ali ono što bih posebno izdvojio su projekti koji su bili idealan spoj lepog i korisnog poput cargo-partner šume i korišćenje starih cerada za pravljenje torbi i nesesera. Naime, za svaki popunjen upitnik o zadovoljstvu od strane naših korisnika, zasadili smo jedno drvo u saradnji sa Ecologi platformom. Naša cargo-partner šuma danas broji više od 1.000 stabala.

Na samom kraju dodao bih da je važno da se naša inicijativa ne završava unutar kompanije, već se održiva rešenja i transportne alternative promovišu duž čitave mreže, čime se svi partneri, saradnici, ali i kupci podstiču na "zelenu revoluciju".
Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.09.2023.  |  Energija, Građevina

U toku pripreme za izgradnju HE Dabar, HET do sada uložio 140 mil EUR

Kineska kompanija Gedžouba, izvođač izgradnje Hidroelektrane Dabar vrijedne 661 mil KM, trenutno obavlja pripremne radove u zoni brane Pošćenje i mašinske zgrade, a preduzeće HE na Trebišnjici do sada je u ovaj projekat uložilo 140 mil EUR, izjavio je direktor HE Slaviša Stajić. - To se odnosi na izradu svih pristupnih puteva, vodovoda, 28 kilometara gradilišnih dalekovoda, izradu projektne dokumentacije, eksproprijaciju zemljišta,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.